ZAVRŠEN MITING I ŠETNJA DS: Pajtić otišao niz Nemanjinu
Foto: Dragana Udovičić

Pod budnim okom policije

ZAVRŠEN MITING I ŠETNJA DS: Pajtić otišao niz Nemanjinu

Društvo -
Situacija u gradu je trenutno veoma mirna i nema nikavih znakova napetosti. U gradu se danas održavaju čak tri visokorizična događaja: miting DS na Trgu Republike, fudbalski derbi Zvezda-Partizan na Marakani i košarkaška utakmica ABA lige
1 / 23 Foto: Nebojša Mandić

BEOGRAD - Srpsku prestonicu danas očekuju tri događaja na kojima će prisustvovati veliki broj ljudi. Zbog toga je beogradska policija angažovala sve raspoložive snage kako bi sprečila bilo kakvu mogućnost da na ulici dođe do neželjenih događaja.

19.23 - Posle završetka šetnje lider DS Bojan Pajtić rukovao se sa pristalicama, a zatim se u pratnji članova obezbeđenja spustio niz Nemanjinu ulicu.

19.14 - Bojan Pajtić je okupljenim pristalicama posle dolaska pred zgradu Vlade Srbije najavio kraj protesta. Pred ulazom u Vladu mitingaši ostavili letke i papire, a deo krenuo niz Nemanjinu ulicu.

19.11 - Demonstranti blokirali raskrsnicu Nemanjine i Kneza Miloša. Bez incidenata, prisutan manji broj policajaca.

#osvetliSrbiju NAJBOLJIIII pic.twitter.com/r0IcW9Onp0

— Branko Malek (@bgbelmitz) April 25, 2015

19.08 - Protestna kolona pristalica DS koji su krenuli u šetnju stigla je do zgrade Vlade Srbije.

18.35 - Lečić je okupljene na trgu pozvao da krenu u protestnu šetnju ulicama Beograda do Vlade Srbije.

18.31 - Lečić je pozvao okupljene da pozdrave Dragoljuba Mićunovića i Vidu Ognjenović, koji sa obližnje terase prate miting DS.

18.11 - Okupljenima na trgu obratio se i lider DS Bojan Pajtić. Pajtić je svoje obraćanje počeo minutom ćutnje za nastradale u poplavama i poginule u helikopterskoj nesreći. Pajtić je rekao da moramo da idemo na promene, jer nećemo da prihvatimo vlast koja nas gura u sve dublju krizu. " I zato tražimo ostavku Aleksandra Vučića", rekao je Pajtić.

18.13 - Na najavu da će se okupljenima obratiti Bojan Pajtić, pristalice DS upalile su baklje.

17.54 -U svom obraćanju lider Nove stranke Zoran Živković rekao je da se na trgu okupila "srpska elita".

" Borite se za sebe", poručio je Živković i izrazio nezadovoljstvo radom Aleksandra Vučića, ocenjujući da on igra " ruski rulet sa našim životima". On je svoj govor završio rečenicom: " Živi bili i do pobede".

17.41 - Pristalicama na trgu obratio se Vujadin Milošević koji je rekao: "ko je dozvolio da našim životima upravljaju nepismeni mediokriteti". On je takođe upitao i ministra Tasovca da li zna šta mu se događa u ministarstvu i rekao da je sramota što je prodat Avala film i pozvao ga da podnese ostavku.

17.35 - Pristalicama DS na Trgu Republike obratio se prvi glumac Branislav Lečić. Koji je rekao da je ovde zato što misli svojom glavu i da niko nema pravo da tumači naš život do nas samih. E, tata moraćeš da učiš i to veoma brzo rekao je Lečić

17.32 - Bojanu Pajtiću ispred bine pridružio se i narodni poslanik Dragan Šutanovac, javlja izveštač Kurira.

17.28 - Na trgu se pojavio i predsednik DS Bojan Pajtić koji je došao na miting.

17.27 - Na Trgu se pojavio i glumac Branislav Lečić.

17.23 - Tviteraši su ogorčeni zbog muzike iz 1990- tih koja se pušta preko razglasa na Trgu Republike.

17.17 - Mitingu DS se pridružio režiser i glumac Radoš Bajić, koji smatra da vlast treba da obrati pažnju i na drugačije mišljenje.

Foto: Printscreen Youtube
Foto: Printscreen Youtube

17.16 - Sa razglasa na Trgu odjekuje muzika koja se mogla čuti sredimo 1990- tih za vreme studentskih i opozicionih protesta 1996/1997 i 2000.

17.11 - Pristalice DS pristižu i dalje na trg. Za saobrabraćaj zatvorene Kolarčeva i Vasina ulica, javlja izveštač Kurira.

17.05 - Skupu na Trgu Republike pridružile su se pristalice Nove stranke, koji su su stigli iz pravca Kolarčeve noseći sa sobom stranačke zastave.

16.57 - Na Trg republike još uvek pristižu pristalice DS, ali trg nije popunjen i privatna kao i vozila gradskog prevoza noramalno saobraćaju, javlja izveštač Kurira.

16.45 - Širi centar Beograda nadleteo je policijski helikopter, koji iz vazduha prati dešavanja u gradu.

14.40 - Situacija u gradu je trenutno veoma mirna i nema nikavih znakova napetosti. U gradu se danas održavaju čak tri visokorizična događaja: miting DS na Trgu Republike, fudbalski derbi Zvezda-Partizan na Marakani i košarkaška utakmica ABA lige.

http://www.youtube.com/watch?v=37s1vV_92G0

http://www.youtube.com/watch?v=Zuf3G16zP9s

Lepo vreme izmamilo je veliki broj Beograđana na ulice. Policija budno i pažljivo motri na dešavanja u gradu, ali patrole su gotovo neprimetne, pa se stiče utisak da je u Beogradu jedan sasvim običan vikend.

Policija apeluje na sve građane da izbegavaju moguće incidentne situacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track