Mihajlovićeva: Nema legalizacije u parkovima prirode
Foto: Nebojsa Mandic

Ministarka jasna

Mihajlovićeva: Nema legalizacije u parkovima prirode

Društvo -
Neverovatno je da neko može nešto da gradi u nacionalnim parkovima prirode, jer to nije ničije, to je vlasništvo budućih generacija, istakla je šefica resora građevine

PANČEVO - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će država omogućiti da se u što većem broju legalizuju nelegalno sagrađeni objekti u Srbiji kako bi se jednom stavila tačka na taj problem.

Mihajlović je rekla novinarima u Pančevu da ipak neće moći da se legalizuju objekti koji su građeni u nacionalnim parkovima prirode i da je neshvatljivo da neko može na takvim mestima da gradi.

"Sve u Srbiji što je nelegalno izgrađeno, u najvećem procentu će biti legalizovano. Jednom moramo da stavimo tačku", poručila je Mihajlović.

Na pitanje novinara kako komentariše protest u Perućcu, Mihajlović je rekla da neće moći da se legalizuju objekti bilo na tom području, bilo da su građeni na Goliji, Staroj planini, Đerdapu."Neverovatno je da neko može nešto da gradi u nacionalnim parkovima prirode, jer to nije ničije, to je vlasništvo budućih generacija", istakla je Mihajlović.Ona je dodala da jučerašnji protest u Perućcu, gde je počelo rušenje bespravno izgrađenih objekata, nije bio veliki i da su ljudi najzad shvatili da postoje pravila i da moramo da napravimo sistem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja