Konkursi za projekte: Stipendije u oblasti nauke, obrazovanja i zaštite životne sredine
Foto: BETA

Očuvanje kulturne baštine

Konkursi za projekte: Stipendije u oblasti nauke, obrazovanja i zaštite životne sredine

Društvo -
Otvoren je i konkurs za projekte očuvanja kulturne baštine Vojvodine, čiji je cilj obnova istorijskog nasleda lokalnih zajednica u Vojvodini

BEOGRAD - Novoosnovana Karlsberg i Dunđerski Fondacija, koja ulaže u razvoj nauke i obrazovanja, očuvanje kulturne ba štine, zaštitu životne sredine i podizanje svesti društva o aktuelnim socijalnim problemima, otvorila je prve konkurse i pozvala zainteresovane da počnu sa apliciranjem i prijavom projekata.

- Kada je reč o razvoju nauke i obrazovanja, studenti osnovnih akademskih studija Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, studijskog programa Biotehnologija - modul Prehrambena biotehnologija i studijskog programa Prehrambeno inženjerstvo, mogu da konkurišu za 10 stipendija u pojedinačnom iznosu od 120.000 dinara. Tu je i prilika za istraživače Tehnološkog fakulteta i Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu u vidu konkursa za dodelu tri jednokratna granta u pojedinačnom iznosu od 150.000 dinara - navodi se u saopštenju.

Otvoren je i konkurs za projekte očuvanja kulturne baštine Vojvodine, čiji je cilj obnova istorijskog nasleda lokalnih zajednica u Vojvodini, istraživanje istorije porodice Dunđerski, kao i razvoj lokalne kulture sa idejom ostvarivanja trajnog doprinosa negovanju zdrave društvene zajednice. Tu je i konkurs za projekte zaštite životne sredine, kroz podsticanje i nagrađivanje projekata relevantnih u ovoj oblasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track