FOTO MUP SLAVI: Ovako je srpska policija prikazala spremnost za sve izazove
Foto: Tanjug Srdjan Ilić

Svečanost u Makišu

FOTO MUP SLAVI: Ovako je srpska policija prikazala spremnost za sve izazove

Društvo -
U nastavnom centru Makiš danas je obeležen Dan policije, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je poručio da srpska policija neće dozvoliti da Srbija postane plen terorista, a njeni građani nebezbedni, te da će naš odgovor biti snažan i beskompromisan
1 / 40 Foto: Tanjug Srdjan Ilić

BEOGRAD - U nastavnom centru Makiš danas je obeležen Dan policije u prisustvu državnog vrha i velikog broja građana koji su sušli da sa svojom policijom proslave njihov praznik.

Veliki broj građana posebno je privukla pokazna vežba u kojoj su učestovovali pripadnici žandarmerije, Protivterorističke jedinice PTJ, Specijalne antiterorističke jedinice SAJ i padobranci.

Posle uvodnog govora ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanonovića koji je poručio da srpska policija neće dozvoliti da Srbija postane plen terorista, a njeni građani nebezbedni, i da će naš odgovor biti snažan i beskompromisan, usledilo je defile službi u okviru MUP.

Ispred svečane tribine na kojoj su se nalazio državni vrh najpre je prošao zastavni vod žandarmerije koji je uz pratnju taktova paradnog marša proneo državnu zastavu, a zatim je usledio defile:

Ešalona pripadnika Žandarmerije

Ešalona pripadnika policijske brigade

Ešalona kadate škole za policajce,

Ešalona saobraćajne policije

Ešalona Protivterosrističke jedinice PTJ

Foto: Tanjug Srđan Ilić
Foto: Tanjug Srđan Ilić

Ešalona Specijalne antiterorističke jedinice SAJ

Posebno zanimljiv bio je ešalon oklopnih brobenih vozila policije. Na čelu motorizovanog ešalona bilo je novo oklopno vozilo točkaš " lazar 2" opremljen daljinsko-borbeno-upravljivom stanicom ( DUBS) kalibra 12, 7 mm, iza koga su usledila borbena oklopna vozila BOV M-86 VP koja su modifikovana i koja koriste pripadnici Žandarmerije.

Iza motorizovanog ešalona prošli su ronioci žandarmerije koji su u punoj opremi na gumenom čamcu postavljenom na transportnom vozilu prošli pored svečane tribine.

Za njima prošao je ešalon izviđački jedinica koji su prikazali opremu koju koriste u specijalnim zadacima,

Zatim pripadnici žandarmerije sa terencima na kojima je montiran automatski bacač granata kalibra 30 mm

Za njima su prošli i pripadnici saobraćajne policije sa terencima i na kraju, pripadnici vatrogasno spasilačkih jedinica koji su podneli najveći teret u prošlogodišnjim poplavama kada su spasavali ljude i njihovu imovinu.

Pred građanima izvedena je pokazna vežba Protivterorističke jedinice koja je pokazala osposobljenost prilikom upada u zgradu koju su teroristi zauzeli uz upotrebu terenaca i službenih pasa. Takođe prikazano je savladavanje opasnih pljačkaša.

Bogati program u nastavnom centru Makiš okončan je padobranskim skokovima, padobranske grupe koja deluje u okviru sastava MUP.

Veliki broj posetilaca koji su prisustvovali proslavi Dana policije u Makišu imaju mogućnost da posle okončanja zvaničnog programa prisustvuju tektičko-tehničkom zboru naoruažnja i opreme koju u svom sastavu poseduje MUP Srbije.

Građani a posbno mališani veoma su uživali u prazniku policije.

( EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track