NIJE SE SVIDELO DIREKTORU: Doktor rudarstva pred otkazom u RTB Bor zbog tvitovanja
Foto: Profimedia

Totalna cenzura

NIJE SE SVIDELO DIREKTORU: Doktor rudarstva pred otkazom u RTB Bor zbog tvitovanja

Društvo -
Inženjer Branislav Mihajlović je zbog javnog iznošenja mišljenja na Tviteru o Rudarsko topioničarskom basenu Bor, dobio upozorenje o otkazu

Otkaze u Srbiji više ne dobijaju samo tehnološki viškovi, ili radnici firmi koje su u stečaju. Novi primeri pokazuju da otkaz mogu da dobiju i radnici koji o svojoj firmi tvituju.

Među njima je Branislav Mihajlović koji je zbog javnog iznošenja mišljenja na Tviteru o Rudarsko topioničarskom basenu Bor, dobio upozorenje o otkazu.

"Na osnovu toga što je stručna komisija, koju je odredio generalni direktor RTB Bor, procenila da sam ja iznosio neistinu na mojim javnim nastupima i na tvitovima i da su se stekli uslovi za otkaz ugovora o radu. Dat je nalog direktoru da to napise i meni je danas rok da dam izjavu i ja sam to uradio. Ja u toku sledeće nedelje očekujem otkaz", rekao je Mihajlović.

Postupak o otkazu pokrenuo je generalni direktor RTB Bora Blagoje Spaskovski.

Ovaj potez oštro osuđuje Saša Radulović iz Pokreta "Dosta je bilo" koji je rekao da se na ovaj način prikriva štetno poslovanje ove kompanije i sprečava sloboda mišljanja. On je dodao da se ovo može oceniti i kao politički progon, pošto je Blagojević član njegove stranke.

"Jedan politički kadar Spaskovski koji je bio u URS-u i koji je sada glavni kadar SNS, pokušava da uguši sve kritike u Boru, da ljudi uopšte ne smeju da govore ni o čemu, pa to pokušava da ostvari tako što će doktoru Branislavu Mihajloviću, koji je doktor rudarstva, i radi tamo preko 30 godina, da uruči otkaz zato što je preko tvitera izražavao mišljenje kako radi RTB Bor", kaže Saša Radulović.

Odgovor o tome kako radi RTB Bor, i zbog čega je odlučeno da Blagojević dobije otkaz zbog tvitovanja, nismo uspeli da dobijemo, pošto se direktor RTB Bora Blagoje Spaskovski nije javio na telefon. Inače, pokret "Dosta je bilo" poslao je zahteve Inspekciji rada za sprovođenje inspekcijskog nadzora zbog, kako su naveli kršenja Ustava i Zakona o radu. Dopis je upućen i Vladi Srbije, Ministarstvu privrede i Agenciji za privatizaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track