SEKTE SKRNAVE NAJVEĆEG SRBINA: Satanisti Teslinu urnu koriste za obrede!

Skandalozno

SEKTE SKRNAVE NAJVEĆEG SRBINA: Satanisti Teslinu urnu koriste za obrede!

Društvo -
Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević otkrio da posmrtne ostatke velikog naučnika treba izneti iz muzeja jer tamo sektaši vrše obrede

BEOGRAD - Satanističke sekte izvode svoje obrede u Muzeju Nikole Tesle, što je jedan od razloga što Srpska pravoslavna crkva već godinama traži da se urna sa ostacima slavnog naučnika izmesti u Hram Svetog Save na Vračaru!Na ovo je juče upozorio socijalista Nikola Nikodijević, koji je i predsednik Skupštine grada Beograda, tokom rasprave u gradskom parlamentu odgovarajući opoziciji na pitanje koji su stvarni razlozi za premeštanje urne.- U pitanju je inicijativa patrijarha zbog satanističkih obreda u tom muzeju, ako me već terate da kažem istinu... - odgovorio je Nikodijević, kako je objasnio, isprovociran time što je opozicija povela raspravu u pogrešnom pravcu.Ipak, on je za Kurir rekao da ne želi da njegova izjava bude izvučena iz konteksta i da mu nije bila namera da uvredi ikoga iz Muzeja Nikole Tesle.- Premeštanje urne je dugogodišnji predlog SPC jer, po njima, to nije u skladu s hrišćanstvom. I ne dozvoljavam da iko vređa patrijarha SPC.Sektolog Slađan Mijatović kaže da sekte treba shvatiti krajnje ozbiljno:- Pripadnici sekti često menjaju lokaciju na dve-tri nedelje kako ih ne bi uhvatili. Strašno je da se skrnavi lik i delo Nikole Tesle. Na takvim obredima, u zavisnosti od vrste sekte, mogu da organizuju orgije, da piju krv, da prinose žrtve. To normalni ljudi ne mogu da shvate, ali oni često koriste sveta mesta u svakom smislu da ih na ovaj način oskrnave.Međutim, s druge strane, uprava Muzeja Nikole Tesle već godinama odbija da dozvoli izmeštanje urne. Direktora Muzeja Branislava Jovanovića je izjava prvog čoveka Skupštine grada šokirala.- Muzej funkcioniše na dostojanstven način. Obezbeđenje čuva muzej i noć i dan - rekao je Jovanović.Jovanović je dodao i da o inicijativi za premeštanje posmrtnih ostataka treba da se postigne saglasnost na nacionalnom nivou. Podsetimo, marta prošle godine Vlada Srbije i Grad Beograd potpisali su sporazum sa SPC da se urna s pepelom Nikole Tesle prenese u Hram Svetog Save.Kulturolog Maja Vukadinović kaže da ne zna ništa o sektama i da je ona protiv izmeštanja urne naučnika:- Treba poštovati nasleđe velikog naučnika i želju njegove porodice. Lepo bi bilo da mu se podigne spomenik ispred Hrama, a urna da ostane tamo gde njegovi potomci žele.

SPCPATRIJARH NIJE POMINJAO SATANISTEProtojerej Stojadin Pavlović, direktor Patrijaršijske upravne kancelarije, nije želeo da komentariše izjave o satanističkim obredima.- Ne znam ništa o Nikodijevićevoj izjavi, možda ga nisu dobro razumeli. Patrijarh je podneo inicijativu kako bi se upristojilo mesto gde počiva Teslina urna, a sigurno da on nije pominjao sataniste. Ali on sad nije tu, trebalo bi sačekati da se vrati u Srbiju - rekao je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track