ŠOK Milomir Marić: Pozvao sam vladike da uđu u Parove!

Glavni i odgovorni urednik TV Hepi otkriva

ŠOK Milomir Marić: Pozvao sam vladike da uđu u Parove!

Društvo -
Milomir Marić u nedeljniku Njuzvik tvrdi da skaredni rijaliti obožavaju i velikodostojnici iz Sinoda SPC, a za Kurir najavljuje ulazak razrešenih episkopa u ovaj šou

BEOGRAD - Milomir Marić, glavni i odgovorni urednik TV Hepi, najavio je za Kurir mogućnost da u rijaliti „Parovi“, poznat po seksu i perverzijama, pozove i razrešene vladike Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Naime, u novom broju nedeljnika Njuzvik on je ustvrdio da ovaj program, prepun najprizemnijeg sadržaja, gledaju i crkveni velikodostojnici.- Mene šokira gledanost „Parova“. Zovu me vladike iz Sinoda SPC, kažu da ne stižu da spavaju, do pet ujutru gledaju da vide šta će se desiti, zovu akademici, političari... - rekao je Marić za Njuzvik.Međutim, za Kurir nije želeo da otkrije o kojim je vladikama reč, samo je šeretski dodao da je „opšte poznato koliko su vladike nestašne“.

Kaže da su mu iz  SPC nudili i orden..  Milomir Marić
Kaže da su mu iz SPC nudili i orden.. Milomir Marić

- U današnje vreme ne zna se ko su grešnici, a ko sveci, što dokazuje i činjenica da su neki od vladika smenjeni na Svetom arhijerejskom saboru jer su bili nestašni. Možda ćemo i njih zvati da učestvuju u „Parovima“ - kaže Marić.

On ističe da ga vladike zovu da komentarišu rijaliti. Ponekad mu govore i o svojim favoritima:- Nekima je to Zmaj, a nekima neko drugi. Vladike „Parove“ gledaju zato što su moderni, znaju da pravu Srbiju mogu videti samo u ovom rijalitiju. Čestitaju mi što sam uspeo da je razotkrijem, čak su zbog toga i orden hteli da mi daju.Verski analitičar Draško Ðenović kaže da je veliko pitanje da li vladike stvarno gledaju ovakav sadržaj, a ako i gledaju, to verovatno ne važi za sve.

Parovi
Parovi

- Vladike u SPC su monasi i kao takvi ne bi trebalo da gledaju ni TV, a kamoli ovakav sadržaj. Međutim, može se desiti da je neki pojedinac to nekad i pogledao. S druge strane, za neke vladike, među kojima su i oni smenjeni, vezivali su se gresi mnogo gori od gledanja ove emisije - zaključuje Ðenović.Kurir je juče pokušao da stupi u kontakt s vladikama Georgijem, Filaretom i Artemijem, koji su razrešeni upravljanja eparhijama, kao i prethodno razrešenim vladikama Kačavendom i Konstantinom, ali nismo dobili njihov komentar ovim povodom. Komentar nismo dobili ni u Sinodu SPC.

Sinod SPCKOGA JE OD NJIH MARIĆ PROZVAO DA GLEDAJU „PAROVE“?- patrijarh Irinej- mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije- episkop šabački Lavrentije- episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom- episkop raško-prizrenski Teodosije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track