IZA ZATVORENIH VRATA: Srpska delegacija sastala se predstavnicima kompanije MIG
Foto: Nemanja Pančic

VAZDUHOPLOVNI SAJAM BURŽE 2015

IZA ZATVORENIH VRATA: Srpska delegacija sastala se predstavnicima kompanije MIG

Društvo -
Delegaciju je predvodio Zastupnik funkcije pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije general-major prof. dr Bojan Zrnić dok su ostali članovi bili civili – vazduhoplovni inženjeri Vojnotehničkog instituta

PARIZ - Delegacija Ministarstva odbrane Srbije izlašla je danas iz posebne sobe za sastanake u okviru štanda kompanije MiG, u hali 2 vazduhoplovnog sajma Burže u okolini Pariza.

Delegaciju je predvodio Zastupnik funkcije pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije general-major prof. dr Bojan Zrnić dok su ostali članovi bili civili – vazduhoplovni inženjeri Vojnotehničkog instituta.

Samo dan nakon intervjua sa visokim predstavnikom kompanije MiG, u kojem je on potvrdio spremnost za učestvovanje u remontu i modernizaciji naše flote MiG-ova 29, delegacija srpskog Ministarstva odbrane pričala je sa kompanijom MiG iza zatvorenih vrata.

Na pitanje o temama i sadržaju razgovora, vođa delegacije general Zrnić je ljubazno odgovorio da nije u prilici da komentarišu razgovore između zvaničnih delegacija.

Tango Six je i pre dve godine na istom mestu, ponovo slučajno, zatekao našu delegaciju i dve godine kasnije razgovori se nastavljaju. Sa bitnom razlikom da ovoga puta nije bilo bacanja para od strane Ministarstva odbrane na proširenu delegaciju. Prisustvo stručnjaka i najodgovornijih starešina u sistemu svakako je profesionalno odgovorniji izbor u odnosu na vođenje državnih sekretara i drugih nebitnih pojedinaca.

Pretpostavka je da su pored MiG-a najveći skup vazduhoplovne industrije na planeti članovi naše delegacije iskoristili da se sastanu i sa kompanijama koje su potencijalni učesnici programa modernizacije Super galeba G-4.

( Tangosix)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja