(VIDEO) SKANDAL NA MALOJ MATURI: Sinu funkcionera profesorka rešavala test!

Skandal u školi u Velikom Ropotovu

(VIDEO) SKANDAL NA MALOJ MATURI: Sinu funkcionera profesorka rešavala test!

Društvo -
Supervizorka klečeći pisala odgovore dečaku čiji je otac doktor Đorđe Andrejević, lider naprednjaka u Kosovskoj Kamenici, dok je dežurna nastavnica sve mirno posmatrala, a onda došla i da pomogne

KOSOVSKA KAMENICA - Polaganje završnog testa za osnovce ni ove godine nije proteklo bez mućki.To pokazuje snimak iz OŠ „Trajko Perić“ iz Velikog Ropotova na Kosmetu na kom se vidi kako supervizor završnog ispita Slobodanka Živković, pedagog iz OŠ „Veljko Dubošević“ iz Raniluga, rešava test s male mature sinu dr Ðorđa Andrejevića, predsednika opštinskog odbora SNS u Kosovskoj Kamenici.I dok se ovaj skandalozni čin odvija, dečak nonšalantno uzima knjigu i dobacuje je drugovima da mogu da prepisuju. Celu ovu bruku mirno je posmatrala dežurna nastavnica Olgica Cvetković, a onda je u jednom trenutku prišla Živkovićevoj da pogleda da li sve ide kako treba.Goran Stamenković, direktor škole, kaže da prvi put od nas čuje za ovaj slučaj.- Svi članovi komisije su potpisali zapisnik da je tokom polaganja sve bilo u redu. Nije bilo nikakvih primedaba. Međutim, ukoliko se potvrde neregularnosti, preduzeće se određene mere. Za regularnost je bio zadužen supervizor - kaže Stamenković, ali nije želeo da govori o supervizoru koji je upravo jedan od aktera ovog skandala:- Ne mogu da govorim preko telefona.

Supervizorka klečeći piše odgovore...
Supervizorka klečeći piše odgovore...

Ministarstvo prosvete je spremno da reaguje na ovu bahatost:- Neophodno je da se snimak dostavi Ministarstvu prosvete, odnosno Republičkoj komisiji za sprovođenje završnog ispita i upisa u srednje škole ili preko školske uprave. Ministarstvo će uputiti inspekciju u školu kako bi se utvrdile sve činjenice.Nakon ovoga mi smo im dostavili snimak. Dr Andrejevića, zamenika direktora Zdravstvenog centra Gnjilane, pokušali smo na sve načine da dobijemo. Na kućni broj telefona se nije javljao, u zdravstvenoj ambulanti Ranilug, gde radi kao stomatolog, rekli su nam da će se čuti s njim, pa će nam se javiti...- Javila nam se njegova žena. Rekla je da je na putu do ponedeljka i da je trenutno nedostupan. Pozovite ga sledeće sedmice - kazala nam je medicinska sestra u ambulanti.Nismo uspeli da se čujemo ni sa supervizorkom Slobodankom Živković.

http://www.youtube.com/watch?v=axjpQXmatE0

Zoran Babić, SNSNAJOŠTRIJE OSUĐUJEMZoran Babić, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini, kaže da bi Andrejević posle ovoga morao da snosi moralne konsekvence:- Kao otac deteta koje je sada polagalo završni ispit mislim da je ovakav čin, ako je istinit, u najmanju ruku skandalozan. Ovim se prljaju svi rezultati odgovorne dece i stavlja se znak pitanja na njihov trud. Najstrašnije osuđujem ovaj postupak.

Dežurna nastavnicaNE BIH VOLELA DA ME ZOVETEDežurna nastavnica Olgica Cvetković nije bila raspoložena da nam kaže kako je došlo do toga da supervizor popunjava osnovcu test:- Nemam komentar na to.Pitali smo je i da objasni zašto nije sprečila zloupotrebu:- Na tom snimku se ne vidi sve. Ne bih volela više da me zovete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track