PROFESORKA REŠAVALA TEST: Matura mora biti poništena

Skandal s testom sina šefa SNS na Kosmetu

PROFESORKA REŠAVALA TEST: Matura mora biti poništena

Društvo -
Supervizorka je učenicima rešavala zadatke. Opominjao sam je, ali nije htela da prestane, kaže Milan Aritonović, profesor koji je snimio mahinacije

BEOGRAD - Milan Aritonović, dežurni profesor koji je snimio kako supervizorka na završnom testu rešava zadatke sinu Đorđa Andrejevića, predsednika Opštinskog odbora SNS u Kosovskoj Kamenici, smatra da u OŠ „Trajko Perić“ u Velikom Ropotovu treba poništiti malu maturu.

- Supervizorka završnog ispita Slobodanka Živković je popunjavala testove učenicima. Više puta sam je tokom polaganja upozoravao da prestane, ali ona je odgovarala da hoće da pomogne deci. Nisam video drugi način da sve obelodanim nego da snimim telefonom. I nije ovde reč samo o Andrejevićevom sinu nego o svim učenicima. Ja nisam ni znao da je to njegov sin - ističe Aritonović, koji je inače predsednik Okružnog odbora SPS u Kosovskoj Kamenici.Šalju inspekcijuOn naglašava da je o svim nepravilnostima obavestio načelnika školske uprave Branislava Zdravkovića, a snimak će dostaviti i Ministarstvu prosvete. Kurir je već pre objavljivanja prvog teksta dostavio snimak ministarstvu. Kazali su nam da će da pošalju inspekciju, a da li će doći do poništenja mature znaće se tek nakon uviđaja.S druge strane, Đorđe Andrejević tvrdi da profesori nisu popunjavali test njegovom sinu, već da je sve ovo politička nameštaljka.Podnosi tužbu- Kada sam video da je među dežurnima na završnom testu i predsednik Okružnog odbora SPS Milan Aritonović, odmah sam znao da će nešto uraditi da bi mi naudio. Nakon testa sin mi je rekao da ga je neki član komisije slikao dok mu je supervizorka davala papir da rešava zadatke. Bilo mi je jasno da će taj snimak negde da objavi kako bi me kompromitovao - kaže Andrejević i dodaje:- Pozvao sam načelnika školske uprave Zdravkovića, sve mu ispričao i on mi je rekao da članovi komisije nisu smeli kod sebe da imaju telefon i da snimaju polaganje. Podneću tužbu protiv Aritonovića jer nije smeo da fotografiše maloletno dete. A nije fotografisao samo mog sina nego i ostalu decu.

SupervizorkaNISAM KRIVASlobodanka Živković, supervizorka završnog testa, tvrdi da je polaganje iskorišćeno za političko prepucavanje i da Andrejevićevom sinu nije popunjavala test.- On je tražio još jedan prazan list papira za rad, ja sam mu ga dala i čučnula da potpišem. Nisam popunjavala test. Čak nisam ni znala da je to njegov sin jer živim u selu koje je nekoliko kilometara dalje - kaže ona.Na pitanje kako je moguće da nije videla ni kako je dečak dobacio knjigu učenicima, ona kaže:- To je bilo iza mojih leđa, nisam mogla da vidim.

http://www.youtube.com/watch?v=axjpQXmatE0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track