BAHATO: Bojan Krišto zida zgradu na divljaka
Foto: Marina Lopičić

Nekadašnja uzdanica Mlađana Dinkića

BAHATO: Bojan Krišto zida zgradu na divljaka

Društvo -
Građevinska inspekcija zapečatila gradilište na kojem je bivši direktor „Lutrije Srbije“ i Aerodroma „Nikola Tesla“ započeo nelegalnu izgradnju stambenog objekta

BEOGRAD - Nekadašnji direktor Aerodroma „Nikola Tesla“ Bojan Krišto nedavno je na Vračaru započeo gradnju stambene zgrade bez pravosnažnog rešenja o građevinskoj dozvoli, saznaje Kurir.Krišto, koji je bio kadar stranke G17 plus i u javnosti ostao upamćen po tome što je kao prvi čovek aerodroma sebi dodeljivao basnoslovne bonuse, za gradnju ovog objekta je osnovao novo preduzeće „Projekat Sazonova“ iako već pet godina ima firmu za gradnju „Banat gradnja“.- Objekat u Sazonovoj ulici Krišto je počeo da gradi pre dobijanja konačnog rešenja. Vlasnici kuće na susednom placu podneli su žalbu zbog brojnih propusta investitora, ta žalba je odbijena, ali je podnet i predlog za ponavljanje postupka. To je još uvek u toku, te rešenje o građevinskoj dozvoli nikako ne može da bude pravosnažno sve dok se postupak ne okonča. No, sve to nije sprečilo Krišta da započne radove. Srećom, inspekcija je ubrzo izašla na teren i sve zaustavila - priča izvor Kurira.

Obustavljeni radovi... Građevinska inspekcija zatvorila gradilište
Obustavljeni radovi... Građevinska inspekcija zatvorila gradilište

U Građevinskoj inspekciji Vračara potvrdili su saznanja Kurira.- Inspekcija je zaustavila gradnju zato što je započeta pre pravosnažnosti rešenja za izgradnju. Ako navedeno rešenje o izgradnji objekta bude pravosnažno, gradnja se može nastaviti.

Izašao iz temelja... Ovo je dosad uspeo da sagradi Bojan Krišto
Izašao iz temelja... Ovo je dosad uspeo da sagradi Bojan Krišto

I Mirko Marković, vlasnik kuće pored Krištove parcele, kaže da su radovi bespravno započeti, te da su od samog početka oštetili njegovu imovinu.- Zidovi u svim prostorijama kuće su počeli da pucaju. Moja prva žalba je odbijena, tražio sam obnovu postupka i dok je to u toku, Krišto ne može da gradi. Spreman sam da idem i na sud. Ako se ne dogovorimo, ovo će biti dugačka igranka.

Za ovu zgradu osnovao je firmu „Projekat Sazonova“... Krištova firma „Banat gradnja“ je većinski vlasnik
Za ovu zgradu osnovao je firmu „Projekat Sazonova“... Krištova firma „Banat gradnja“ je većinski vlasnik

Bojan KrištoBAŠ ME BRIGA, JA ĆU DA GRADIMKrišto ceo slučaj opisuje kao „malu komšijsku svađu“ i tvrdi da je „inspekcija pogrešila“, te da ima konačno rešenje o građevinskoj dozvoli, tako da se uskoro vraća na gradilište.- To rešenje nije pravosnažno, ali je konačno i izvršno. Međutim, Zakon o planiranju i izgradnji kaže da ja mogu da zidam i pored toga što se neko žali. Radiću na sopstvenu odgovornost, pa ukoliko je komšija u pravu, onda ću morati da prilagodim projekat onome što on traži, a ako greši, moraće da mi isplati štetu zbog neosnovane žalbe.

ČinjeniceDAVAO SEBI PREVISOKE BONUSE NA PLATUZa gradnju objekta na Vračaru Krišto osnovao preduzeće „Projekat Sazonova“Većinski vlasnik (75 odsto) tog preduzeća je Krištovo drugo preduzeće „Banat gradnja“Krišto je bio direktor „Lutrije Srbije“ i Aerodroma „Nikola Tesla“U junu 2008. primio je 880.000 dinara na ime plate i „bonusa za uspeh firme“Nakon toga podneo je ostavku na mestu direktora Aerodroma jer je otkriveno da je sebi davao visoke bonuseBoris Tadić, tadašnji šef države, lično je tražio da Krišto podnese ostavku i vrati novacNa sudu je zbog privrednog prestupa osuđen na kaznu od 150.000 dinaraNa izborima 2003. bio je kandidat G17 plus za poslanika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track