SRPSKI BANKAR SVEDOK MASAKRA: Panika, vrisak...Terorista je trčao za ljudima i pucao!
Foto: AP, Fonet

Ispovest srpskog turiste

SRPSKI BANKAR SVEDOK MASAKRA: Panika, vrisak...Terorista je trčao za ljudima i pucao!

Društvo -
Predsednik Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić kupao se u moru kad se dogodio masakr u tuniskom letovalištu Susu, a vratio se danas u Beograd specijalnim avionom Vlade Srbije

BEOGRAD - Među srpskim turistima koji su prekinuli letovanje u Tunisu posle terorističkog napada u letovalištu Susu i vratili se specijalnim avionom što je poslala Vlada Srbije u Beograd je i Veroljub Dugalić, predsednik Udruženja banaka Srbije, koji se u trenutku kad se dešavao masakr kupao u moru na samo nekoliko desetina metara od mesta zločina.

"To je šok koji ne može da se opiše rečima. Teroristi su izašli iz čamca i samo bezočno počeli da ubijaju ljude", priča Dugalić za Kurir.

Hotel "Pal marina" u kom je Dugalić odseo udaljen je samo 50 metara od mesta gde se dogodio masakr.

Veroljub Dugalić: Teroristi su iskočili iz čamca i samo bezočno počeli da pucaju (Foto: Fonet)
Veroljub Dugalić: Teroristi su iskočili iz čamca i samo bezočno počeli da pucaju (Foto: Fonet)

''Gledate to u nekim televizijskim emisijama. Kada se to dogodi negde ne dotiče vas, nemate taj osećaj, a onda kada gledate to uživo... Teško je opisati čoveka koji bezočno trči za ljudima koji panično beže, on menja okvir. Panika, vrisak'', objašnjava Dugalić.

Kako kaže, teško je reći koliko je sve trajalo: napadač je jurio za turistima pucajući oni su padali. Prema njegovim rečima, nekoliko minita je bilo pucnjave na plaži, a onda u unutrašnjosti hotela. Neki su se sakrili u bazenima koji vuku čamci jedan od napadača je skočio tu i pucao. Objašnjava i da je posle prvog pucnja ostao u vodi dok nije utihnulo, a da je onda sa policajcem iz Srbije pomogao turistima iz Nemačke da doplivaju do obale jer su bili u šoku.

'Teško je opisati kako se osećam, beznađe, šok kada vidite nekog monstruma koji ubija ljude koji mu ništa u životu nisu uradili'', rekao je Dugalić.

(Miljana Leskovac)

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track