OTKAZALO 120 PUTNIKA: Srpski turisti koji su uplatili letovanje u Tunisu mogu da zamene odredište
Foto: Shutterstock

Teroristički napad u Susu

OTKAZALO 120 PUTNIKA: Srpski turisti koji su uplatili letovanje u Tunisu mogu da zamene odredište

Društvo -
Savetuje se, takođe, i da turisti budu oprezniji prilikom svih događaja u hotelu ili van hotela i da uvek budu u kontaktu sa predstavnikom turističke agencije, upozorio je direktor YUTA

BEOGRAD - Svi koji ne odluče da putuju u Tunis, mogu sa agencijom sa kojom su uplatili aranžman i organizatorima putovanja da nađu način zamene za drugo odredište, izjavio je danas direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA Aleksandar Seničić.

Povodom terorističkog napada pre tri dana u Tunisu, Seničić je rekao da su agencije putnicima, koji su odustali tog dana od polaska u Tunis, već omogućile povraćaj kompletnog iznosa novca ili zamenu za drugo letovanje.

Seničić je, gostujući na TV Pink, istakao da to zakonom nije bila propisana obaveza, jer je reč o "ad hok terorističkom napadu".

Govoreći o broju aranžmana za prvi polazak, koji je bio u petak, kada se dogodio teroristički napad u Tunisu, Seničić je precizirao da je tog dana trebalo da putuje 160-170 gostiju, ali da je otputovalo samo 40, a otkazalo njih 120. Turistima koji su se ipak odlučili da otputuju u Tunis, kada su ovakve situacije, savetuje se da se bez preke potrebe ne priključuju velikim skupovima, manifestacijama ili okupljanjima, poručio je Seničić.

Savetuje se, takođe, i da turisti budu oprezniji prilikom svih događaja u hotelu ili van hotela i da uvek budu u kontaktu sa predstavnikom turističke agencije, upozorio je direktor YUTA. Prema njegovim rečima, srpske turističke agencije ne nude aranžmane u kompleksu u kom se dogodio teroristički napad, jer jedan od najskupljih hotela na obali nije u ponudama domaćih agencija.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

- On se može naći kod nekih agencija, ali samo kao individualni aranžman, dakle, ne u sklopu paket aranžmana - rekao je Seničić i dodao da u trenutku napada u hotelu nije bilo srpskih turista.

Grupa od 50 turista iz Srbije koji su letovali u Tunisu, sletela je juče nešto pre 12 sati na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

U terorističkom napadu pre tri dana na plaži u letovalištu Sus u Tunisu ubijeno je 37 stranih turista. Niko od srpskih turista nije stradao, niti je povređen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track