Stefanović: Odgovaraće svako ko neovlašćeno postavi rotaciju na svoja kola
Foto: Shutterstock

Ministar jasan

Stefanović: Odgovaraće svako ko neovlašćeno postavi rotaciju na svoja kola

Društvo -
Premijer je bio vrlo jasan i zakon je vrlo jasan koja lica imaju prava i pod kojim uslovima da koriste 'blinkere'. Otkad sam ministar unutrašnjih poslova, nijednom funkcioneru Vlade nisam odobrio da koristi 'blinkere', osim onima koji to po zakonu imaju pravo, rekao je prvi čovek MUP

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas, povodom navoda o neovlašćenoj upotrebi rotacionih svetala u saobraćaju da je zakon jasan kada je reč o upotrebi "blinkera" i poručio da će odgovarati svako ko ih je nezakonito montirao na svoje vozilo.

Na konstataciju novinara da se elektronski, LED-treptači - "blinkeri", koriste na vozilima članova vlade, Stefanović je rekao da za to nema objašnjenje. "Premijer je bio vrlo jasan i zakon je vrlo jasan koja lica imaju prava i pod kojim uslovima da koriste 'blinkere'. Otkad sam ministar unutrašnjih poslova, nijednom funkcioneru Vlade nisam odobrio da koristi 'blinkere', osim onima koji to po zakonu imaju pravo, a radi se o licima koja su štićene ličnosti i imaju vojno ili policijsko obezbeđenje", rekao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track