Vehabija u srpskoj policiji!

Skandal u Preševu

Vehabija u srpskoj policiji!

Društvo -
Arben Šahini, policajac u Preševu, pripadnik je vehabijskog pokreta. MUP sumnja da je terorista

BEOGRAD - Ekstremista u srpskoj policiji!Arben Šahini, pripadnik Granične policije MUP Srbije, žestoki je zagovornik vehabizma, a ideje te najekstremnije islamističke grupe, koja je najčešće povezana s terorizmom, propagira čak i u policijskoj stanici, saznaje Kurir!

Šahini je, inače, već pet godina u srpskoj policiji, a počeo je čudno i agresivno da se ponaša od pre godinu dana. Kolege policajci plaše se da bi mogao da ih digne u vazduh, a ni njegovi nadređeni ne znaju šta da rade jer ne smeju da ga otpuste zbog velikog pritiska lokalnih albanskih političara.

- Vlast u Preševu ga štiti, a MUP mu ne može ništa, jer bi odmah bio optužen za versku diskriminaciju - kaže naš izvor.

Saznanja Kurira o potencijalnom teroristi u policiji potvrdili su nam i u vrhu MUP.

Kako nam je nezvanično rečeno, u Preševo su zbog Šahinija odlazile ekipe Žandarmerije da s njim obave informativni razgovor, zbog sumnje da je terorista.

- On je i specijalcima koji su ga saslušavali držao predavanje o vehabizmu. Zasad smo ga izolovali od ostalih kolega, da ih ne bi uznemiravao, i pod prismotrom je - kaže naš sagovornik iz MUP.

- Letos, i to u vreme kad najveći broj turista prelazi granicu, bukvalno je ispred rampe postavljao ćilim i klanjao Alahu. To je bilo veoma neprijatno, iritirao je ljude. Morali smo da ga sklonimo odatle, da makar ne bude na pregledu pasoša - kaže naš izvor.

Riza Halimi, poslanik iz Preševa, kaže za Kurir da nije čuo za slučaj Šahinija, ali dodaje da u tom gradu postoje vehabije.

- Ima takvih, ali nisu opasni. To su samo razlike u propagiranju islama i verskim obredima - kaže Halimi.

Galijašević: Vehabije ulaze u srpske institucije

Dževad Galijašević, član Ekspertskog tima Jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma, kaže da u Preševu postoje vehabije, ali i da nije neobično da se oni infiltriraju u državne institucije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track