Na Tviteru o evrointegracijama do 9. maja

Na Tviteru o evrointegracijama do 9. maja

Društvo -
Cilj akcije koja će trajati od danas do Dana Evrope, 9. maja, je da se domaća javnost uključi u raspravu o evrointegracijama

BEOGRAD - Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima i Beogradska otvorena škola najavile su akciju na društvenoj mreži Tviter (Twitter) pod nazivom "@MojaEvropa".

Cilj akcije koja će trajati od danas do Dana Evrope, 9. maja, je da se domaća javnost uključi u raspravu o evrointegracijama.

Direktor Agencije za evropske integracije Danko Runić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da većina građana nije adekvatno informisana o evrointegracijama, da ih vidi kao nešto "daleko i otuđeno", kao i da one u Srbiji imaju sve manju podršku.

Osim što će akcija omogućiti svim zainteresovanima da se uključe u raspravu na temu evrointegracija, ona će, prema Runićevim rečima, ukazati na činjnicu da o tom procesu odlučuju svi građani, ne samo predstavnici državne administracije.

Mreža Tviter izabrana je kako zbog sve veće popularnosti u Srbiji, tako i zbog toga što predstavlj "idealnu platformu za društveni aktvizam, informisanje i obrazovanje" , rekao je Runić. Vladimir Pavlović iz Beogradske otvorene škole rekao je da se ta organizacija pridružila akciji iz tri razloga - promocije evrointegracije, obrazovnog aspekta i promocije rasprave na tu temu putem interneta. Kao prednost akcije, Pavlović je istakao teme rasprave - konkretna pitanja iz svakodnevnog života.

Runić je pozvao građane da do 9. maja, četvrtkom, petkom i subotom okupljaju na Trgu republike, gde će se preko displeja objavljivati najzanimljiviji "tvitovi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track