Umesto Dušana sahranili Zorana

Bizarno

Umesto Dušana sahranili Zorana

Društvo -
Zoran Jakovljević (68) iz Beograda greškom sahranjen na Starom kruševačkom groblju umesto prezimenjaka Dušana iz Kruševca. Razlog - ćerka nije prepoznala oca

BEOGRAD - Oplakivali nepoznatog čoveka.Pokojnik Zoran Jakovljević (68) iz Beograda u sredu je greškom sahranjen na Starom kruševačkom groblju, umesto njegovog prezimenjaka Dušana Jakovljevića iz Kruševca. Bizarna zamena tela otkrivena je juče ujutru, kad se rodbina Zorana Jakovljevića spremala da sahrani najmilijeg na Centralnom groblju u Beogradu.

- Tela dvojice Jakovljevića nalazila su se u kapeli u Deligradskoj ulici. Ćerka Dušana Jakovljevića u sredu ujutru je identifikovala oca. Kovčeg je potom zatvoren i telo je iz Beograda dovezeno na kruševačko groblje. Porodica i prijatelji su oko 13 sati na večni počinak ispratili čoveka koga ne poznaju - kažu u JKP „Kruševac“.

Međutim, ispostavilo se da je došlo do greške.

- Ćerka Dušana Jakovljevića pogrešila je prilikom identifikacije, a pravdala se da živi u Sloveniji i da oca nije videla nekoliko meseci. Mislila je da je nesrećni čovek bio iznemogao od bolesti - kaže sagovornik Kurira iz JKP „Kruševac“.

Nesvakidašnja zamena otkrivena je u četvrtak oko osam sati ujutru, nakon čega su zaposleni u komunalnom preduzeću u Beogradu o celom slučaju obavestili kruševačke kolege.

- Kolege iz Beograda pozvale su obe porodice Jakovljević. Pogrebno preduzeće dovezlo je u Kruševac telo Dušana Jakovljevića. Zaposleni u JKP „Kruševac“ ekshumirali su telo pokojnog Zorana Jakovljevića, nakon čega je kovčeg s njegovim posmrtnim ostacima prevezen u Beograd - kaže naš sagovornik.

(Z. N.)

JKP : Ćerki je najteže

Nevenka Đorđević, direktorka JKP „Kruševac“, izjavila je da je o celom slučaju obaveštena sanitarna inspekcija.

- Ne mogu da kažem ko je pogrešio. Pokojnici imaju ista prezimena, a i ćerki je verovatno prilikom identifikacije bilo teško da pogleda mrtvog oca. Njoj je sada sigurno najteže - kaže za Kurir Đorđevićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track