KLJUČA SRBIJA: U Loznici 42, u Novom Sadu 41, a u Sjenici izmeren čak 31 stepen!
Foto: Tanjug Jaroslav Pap

Tropske temperature danas u 14 sati

KLJUČA SRBIJA: U Loznici 42, u Novom Sadu 41, a u Sjenici izmeren čak 31 stepen!

Društvo -
U čitavoj Srbiji danas je vrelo pa je tako u Somboru, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, i Kragujevcu izmereno 40, a u Beogradu, Zrenjaninu, Ćupriji i Vranju 39 stepeni
1 / 7 Foto: Tanjug Jaroslav Pap

BEOGRAD - U Loznici danas u 14 sati izmerena su 42, a u Novom Sadu čak 41 stepen!, objavio je na svom sajtu Republički hidrometeorološki zavod.

U čitavoj Srbiji danas je vrelo pa je tako u Somboru, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, i Kragujevcu izmereno 40, a u Beogradu, Zrenjaninu, Ćupriji i Vranju 39 stepeni.

I u ostalim gradovima Srbije zabeležena je temperatura između 36 i 38 stepeni, a izuzetno toplo bilo je i na planinama pa je tako na Kopaoniku izmereno 25, na Crnom vrhu 31, a na Zlatiboru 32 i u tradicionalno najsvežijoj Sjenici čak 31 stepen!

Meteorolozi RHMZ upozoravaju i da će predstojeći vikend biti tropski sa najvišom dnevnom temperaturom od 39 po Celzijusu u većini gradova Srbije.

Prema prognozi za narednih sedam dana, do petka 24. jula u Srbiji će biti sunčano i veoma toplo.

Temperatura će biti znatno iznad prosečnih vrednosti, a samo u ponedeljak uz lokalni razvoj oblačnosti moguća je pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavina uglavnom u planinskim predelima.

Mogući su malaksalost, glavobolјa i nervoza

Biometeorološke prilike mogu nepovolјno uticati na sve hronične bolesnike i meteoropate. Mogući su malaksalost, glavobolјa i nervoza. Preporučuje se adekvatna zaštita od UV zračenja, boravak u hladovini i klimatizovanim prostorijama i smanjenje fizičkih aktivnosti. U saobraćaju je neophodna maksimalna pažnja.

Oprez, UV indeksi visoki

Indeksi opasnog UV zračenja za vikend će biti visoki. Na skali čija je najviša vrednost 11+ dostizaće cifre 9 i 10.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track