Počeli radovi na autoputu od Ljiga do Preljine

Počeli radovi na autoputu od Ljiga do Preljine

Društvo -
Predsednički kandidat Boris Tadić rekao je da izgradnjom tog dela autoputa Ibarska magistrala odlazi u istoriju

LJIG - Polaganjem kamena-temeljca u selu Dići kod Ljiga, danas su zvanično počeli radovi na deonici autoputa Beograd - Južni Jadran, od Ljiga do Preljine.

Radove na deonici u dužini od 40 kilometara otvorili su ambasador Azerbejdžana u Beogradu Eldar Hasanov i predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić. Hasanov je rekao da je kredit Azerbejdžana za izgradnju autoputa Srbiji odobren pod najpovoljnijim uslovima koji se sreću u međunarodnoj praksi, zbog, kako je kazao, posebnog odnosa te zemlje prema narodu Srbije.

Posao na izgradnji deonice od Ljiga do Preljine poveren je najboljoj građevinskoj firmi Azerbejdžana "Az Virt", koja će posao završiti u predviđenom roku, rekao je Hasanov. Predsednički kandidat Boris Tadić rekao je da izgradnjom tog dela autoputa Ibarska magistrala "odlazi u istoriju".

Tadić je rekao da će ta saobraćajnica biti jedna od najsavremenijih u jugoistočnom delu Evrope i da očekuje da tokom godine radovi počnu i prema Beogradu. "Posebno je značajno što će koridor graditi naši radnici i omogućiti zapošljavanje srpske građevinske operative", rekao je Tadić.

Svečanom početku radova prisustvovali su i muftija Muhamed Jusufspahić, ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić i ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track