RASPLET SPORA: Država nije niti će biti oštećena
Foto: Profimedia, Zorana Jevtić

Čajetina

RASPLET SPORA: Država nije niti će biti oštećena

Društvo -
Ukoliko je u postupku komisije eventualno došlo do greške, biće ispravljena jer rešenje nije pravosnažno, kažu u RGZ

BEOGRAD - Šta se desilo sa 2.213 hektara zemljišta na teritoriji opštine Čajetina na Zlatiboru istražiće i policija i radna grupa Ministarstva saobraćaja i građevine. Ovo je epilog višednevnog medijskog prepucavanja predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića i ministarke Zorane Mihajlović. U rešavanje spora uključio se i direktor Geodetskog zavoda Borko Drašković.Njegov zaključak jeste da niko neće moći da spreči zakoniti rad nadzora."PK „Zlatibor“ je privatizovano društveno preduzeće, koje poseduje poljoprivredno i građevinsko zemljište u katastarskoj opštini Čajetina, a u postupku javnog izlaganja komisija je razgraničavala državno i društveno zemljište u skladu sa zakonom. Ukoliko je u postupku komisije eventualno došlo do greške na koju ukazuje opština Čajetina, greška će biti ispravljena jer doneto rešenje još uvek nije pravosnažno", piše u saopštenju RGZ.

U klinču s državom... Milan Stamatović
U klinču s državom... Milan Stamatović

I iz resornog ministarstva ističu da štete nema."Formirana je radna grupa ministarstva radi ispitivanja slučaja PK „Zlatibor“. Pregledom dokumentacije i izveštaja izvršenog nadzora i inspekcijske grupe, zaključili smo da nije došlo do štete po državu. Takođe, upis svojine nije u skladu s propisima u tri od pet rešenja PK „Zlatibor“, ali se upis svojine ni po njima ne može izvršiti dok se ne okonča postupak", navode u ministarstvu.Do zaključenja broja nismo stupili u kontakt s Milanom Stamatovićem.

Stamatović tvrdiMINISTARKA OBMANJUJE JAVNOSTPredsednik opštine Čajetina Milan Stamatović kaže da ministarka Mihajlović ne može da utiče na planove opštine."Ona obmanjuje javnost i iznosi neistine. Ako misli sa te političke pozicije da izvrši neki uticaj, neće me zaplašiti jer ćemo pokrenuti otpor i pokazati javnosti da smo u pravu", kazao je on.

Poziv nadležnimaPOLICIJA DA KONTROLIŠE LOKALNU SAMOUPRAVUTreba pozvati nadležne organe policije i tužilaštva, kao i drugih nadležnih institucija, da se uključe u kontrolu rada organa lokalne samouprave jer postoje indicije da su doneta rešenja organa lokalne samouprave kojima se negira pravni poredak države i nepostupanje po preporukama i izveštaju DRI, prerastanjem četiri hektara građevinskog zemljišta na 280 hektara, na način koji veoma verovatno nije u skladu s propisima i javnim interesom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja