Najnovije vesti

DO PEFKOHORIJA VOZILI NA PLUS 46: Biciklima prešli 605 km do mora
Foto: Marina Lopičić

Hrabro

DO PEFKOHORIJA VOZILI NA PLUS 46: Biciklima prešli 605 km do mora

Društvo
Cilj im je, kako kažu, bio da iskušaju svoju kondiciju i psihičku snagu, ali i da osete adrenalin koji ovakva avantura pruža

BEOGRAD - Trojica mladića iz mesta Žitkovac kod Aleksinca, diplomirani pravnik Marko Cvetanović (27), mašinski tehničar Aleksandar Ðorđević (27) i student kriminalističke akademije Nikola Ðorđević (23), otišli su na letovanje u Pefkohori u Grčkoj biciklima.

Posle tri dana provedena na dva točka, mladići su prešli punih 605 kilometara i stigli na destinaciju. Cilj im je, kako kažu, bio da iskušaju svoju kondiciju i psihičku snagu, ali i da osete adrenalin koji ovakva avantura pruža.
- Vozili smo u tri etape. Prva je bila od Žitkovca do Vranja u dužini od 155 km, druga od Vranja do Dojranskog jezera od 255 km i treća od Dojranskog jezera do Pefkohorija od 205 kilometara. Etape su bile izuzetno duge, štaviše duže nego na Tur de Fransu, što za rekreativno bavljenje biciklizmom predstavlja veliki izazov. Druga specifičnost je što su temperature od 20. jula, kada smo krenuli, pa do 22. jula, kada smo stigli, bile izuzetno visoke. Na asfaltu čak i do 46 stepeni Celzijusovih - pričaju biciklisti za Kurir.

Motiv da krenu na ovakvo putovanje bila je ljubav prema prirodi i avanturi. Planiraju da odu i na Hilandar.
- Tokom putovanja smo videli da su granice naše mentalne i fizičke snage daleko veće nego što smo mislili. Sada nam je cilj da posetimo srpsku svetinju, manastir Hilandar na Svetoj gori - kažu oni i dodaju da su usput dobili podršku od svih koje su sretali.
- Na naš poduhvat ljudi su gledali pozitivno, a mi se iskreno nadamo da ćemo dati primer mladima i pokazati im da se lepota življenja nalazi u odnosu sa prirodom, a ne u virtualnom svetu - ističu mladi biciklisti.

(S. S.)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...