OČAJNA MAJKA OPTUŽUJE: Lekari ugrozili život mojoj bebi

Razljutila se

OČAJNA MAJKA OPTUŽUJE: Lekari ugrozili život mojoj bebi

Društvo -
Laborantkinja u DZ Voždovac je umesto Sarinih dala rezultate zdrave devojčice. Doktorka je pogledala i poslala nas kući. Zbog te greške na kraju smo završili u Tiršovoj i dva dana ostali u bolnici

BEOGRAD - Neverovatna greška laborantkinje u Domu zdravlja Voždovac, kao i pedijatra Branke Sandić, dvomesečnu Saru Ðurić mogla je da košta zdravlja.Laborantkinja je zamenila rezultate krvne slike i Sarinoj majci Jovani Pešić dala nalaze potpuno zdrave devojčice Nađe, a grešku nije primetila ni doktorka, pa je bebu poslala kući, tvrdeći da joj nije ništa, iako je imala visoku temperaturu.Loše opremljeni- Beba je jednog dana imala temperaturu 37,2, koja je ubrzo narasla na 37,8, pa sam odmah pozvala Dom zdravlja Voždovac da vidim da li možemo da dođemo kod našeg pedijatra. Rekli su da ona ne radi, ali da možemo da dođemo kod drugog. Tako je bebu pregledala doktorka Branka Sandić, koja je rekla da sumnja na infekciju mokraćnih puteva, ali da oni ne mogu da urade takve analize. Kako je kazala, ono što mogu da urade jeste analiza krvne slike - priča Jovana.Ona dodaje da su bebi izvadili krv, sačekali rezultate, ali da onda sa laborantkinjom zapravo počinju problemi, koji su, kako će se kasnije ispostaviti, i te kako mogli da se odraze na zdravlje dvomesečne devojčice.- Laborantkinja je zamenila rezultate i dala nam je nalaze sedmomesečne Nađe, koja je bila zdrava. Doktorka nije primetila grešku, već nam je rekla da je sve u redu. Pustila nas je kući, uz preporuku da ništa ne radimo, ali da, ako temperatura bude rasla, idemo direktno u Tiršovu i uradimo analize urina i brisa, koje oni nisu mogli da urade - priča Pešićeva i dodaje:Temperatura rasla- Međutim, u toku noći bebi je porasla temperatura na 38,2. Otišli smo u Tiršovu i tamo se ispostavilo da na rezultatima iz Doma zdravlja piše da se beba zove Nađa i da ima sedam meseci. Bila sam iznenađena. Tada je otkriveno da smo u Domu zdravlja dobili pogrešne nalaze. Laborantkinja je, dakle, pogrešila, ali kriva je i doktorka jer to nije primetila. Na kraju, i sama sam kriva zato što nisam obratila pažnju na ime na nalazu. Inače, moja majka je otišla u Dom zdravlja i pokušala da sazna ime laborantkinje, ali bezuspešno. Tamo su joj rekli da takva greška može svakome da se dogodi.Pešićeva zaključuje da je zapravo sreća što je bebi temperatura porasla nakon što su se vratili iz Doma zdravlja jer drugačije ne bi otišli u Tiršovu, gde su na lečenju zadržane dva dana.

Dom zdravlja VoždovacNIJE BILO NAŠEG PROPUSTAU Domu zdravlja tvrde da je kriv softver, koji je povukao ime drugog deteta. Ali, kako kažu, rezultati analiza pripadaju maloj Sari uprkos tome što na papiru stoji ime druge bebe. O tome su, tvrde, obavestili majku.- U svakom trenutku spremni smo da dokažemo da je iskazani rezultat analize krvi deteta tačan i da pripada bebi S. Ð. Ne postoji bilo kakav osnov za sankcionisanje laboranta ili lekara koji je tog dana primio bebu jer nije bilo propusta sa njihove strane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track