RUPA U ZAKONU: Pretukla i davila koleginicu, škola mora da je vrati na posao
Foto: Wikipedia

Nadležni nemoćni

RUPA U ZAKONU: Pretukla i davila koleginicu, škola mora da je vrati na posao

Društvo -
Nastavnica fizičkog Marija Bantulić, koja je pretukla i davila koleginicu Draganu Kostadinović u Medicinskoj školi, od jeseni se vraća na posao.

U incidentu početkom aprila, Bantulićeva je u potpunom nervnom rastrojstvu nasrnula ispred ulaznih vrata na Draganu Kostadinović, nastavnicu veronauke, i počela da je tuče. Ona je koleginicu uhvatila otpozadi španskom kragnom i počela da je steže, a drugom rukom ju je udarala po glavi. Terala ju je da prizna da prodaje ljudske organe!

Samo zahvaljujući pribranošću đaka, sprečena je da koleginici nanese povrede opasne po život. Ubrzo su došle i policija i Hitna pomoć, a Bantulićeva je odvedena na neuropsihijatriju.

- Bila je suspendovana samo dva dana, a postupak je prekinut jer je bila bolesna i otvoreno joj je bolovanje. Krajem maja, kada se završilo bobovanje, pojavila se sa namerom da počne da drži časove. Kada sam joj naložila da dostavi mišljenje lekara, počela je da se histerično raspravlja sa mnom i vikala je sve vreme. Morala sam da pozovem policiju i izbacim je iz škole - priča direktorka škole Biljana Bojanić.

-Mogu samo da se nadam da će uzeti bolovanje kako bi se lečila. U suprotnom, moram da je vratim na posao - kaže Biljana Bojanić.

U lekarskom uverenju koje je polovinom jula poslato školi pisalo je da je nastavnica Marija Bantulić nesposobna da radi sa decom šest meseci. Međutim, zakon izričito ne zabranjuje rad u ovakvim situacijama.

Foto:Printscreen
Foto:Printscreen

Pozvala sam Ministarstvo prosvete i tražila mišljenje. Rekli su mi da se obratim Ministarstvu zdravlja. Ni od njih nisam dobila adekvatan odgovor, tako da ne znam kako da postupim - kaže Bojanićeva.

- Nisam mogla da je tužim i nosim na savesti ceo život, jer bi mogla da ostane bez penzije. Marija je bolesna žena i treba da se leči. Bilo mi je strašno kada sam čula da će je vratiti u školu. Ne mogu da vam opišem kakav sam strah navukla posle njenog napada. Suprug me je svakog dana pratio do škole i nazad - kaže za „Blic“ Dragana Kostadinović.

U Školskoj upravi kažu da su - nemoćni.

Nastavnica fizičkog tužila školu

Marija Bantulić je podnela tužbu protiv Medicinske škole zbog toga što je bila suspendovana iako je u to vreme ležala u bolnici. S druge strane, nastavnicu veronauke Draganu Kostadinović Eparhija žička premestila je da radi u drugoj školi i ona je odustala od tužbe protiv nastavnice fizičkog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track