Mihajlovićeva: Gužve su svuda, a ne samo u Srbiji
Foto: Tanjug Dragan Stankovic

Čak i veće nego kod nas

Mihajlovićeva: Gužve su svuda, a ne samo u Srbiji

Društvo -
Što se tiče čekanja na Batrovcima i Horgošu, ono jeste veliko, ali nije to samo zbog Srbije, jer mi nismo u EU, ali se graničimo i sa zemljama koje jesu, a koje primenjuju drugačiji način kontrole, što svakako usporava saobraćaj, rekla je ministarka

LJIG - Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je da su gužve na auto-putevima u celom regionu, a ne samo u Srbiji.

Osim toga, potpredsednica Vlade je istakla i da Srbija beleži veliki porast broja vozila na auto-putu, odnosno više od milion u odnosu na isti period prošle godine. Mihajlović je, odgovarajući na pitanja novinara u Ljigu, gde je obišla radove na izgradnji Koridora 11, rekla da je to ministarstvo od prethodnog vikenda, kada je bila smena turista, bilo u još većoj koordinaciji sa MUP Srbije, kako bi se što više smanjile gužve.- Što se tiče čekanja na Batrovcima i Horgošu, ono jeste veliko, ali nije to samo zbog Srbije, jer mi nismo u EU, ali se graničimo i sa zemljama koje jesu, a koje primenjuju drugačiji način kontrole, što svakako usporava saobraćaj", rekla je Mihajlović. Kako je rekla, svuda su gužve, pa čak i veće nego kod nas.

Na pitanje kako komentariše da se kod Velike Plane, zbog rekonstrukcije nadvožnjaka, stvaraju kontrole duge i po 20 kilometara, ministarka je rekla da će od "Puteva Srbije" zahtevati da dodatno poboljšaju signalizaciju na tom delu kako bi se skratila čekanja.

"Direktor 'Puteva Srbije' Zoran Drobnjak je ovde, a dobiće i pisani nalog ako do sada to nije rešeno", dodala je Mihajlović. Drobnjak je rekao da je kod Velike Plane sužen saobraćaj u dužini od oko 200 metara zbog radova na rehabilitaciji 26 kilometara na tom potezu.

"Moramo da radimo kad nam je građevinska sezona od aprila do novembra, jer to zahteva tehnologija postavljanja asfalta", rekao je Drobnjak, dodajući da se uvek poklapa turistička sezona sa građevinskom sezonom radova putara.

Komentarišući veliku gužvu kod Velike Plane proteklog vikenda, Drobnjak je rekao da se nije napravila gužva na tom delu svakako bi se napravila kod naplatne rampe Nais. On je rekao da ove godine beležimo milion i po do dva miliona više vozila ukupno na auto putevima u zemlji nego prethodne godine. Prema njegovim rečima, prošle godine je na auto putevima u zemlji ukupno bilo 37 miliona vozila, a ove godine se očekuje da ih bude više od 38 miliona. Drobnjak je dodao da su policijske kontrole pojačane tokom vikenda kako bi se ubrzao saobraćaj i da je cilj da se pre svega rastereti ulaz u Beograd, na Bubanj potoku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja