STIŽU NOVE KOLONE MIGRANATA: Kroz Srbiju će proći 5 miliona Sirijaca
Foto: REUTERS

Neće stati dok se cela Sirija ne iseli

STIŽU NOVE KOLONE MIGRANATA: Kroz Srbiju će proći 5 miliona Sirijaca

Društvo -
Broj migranata se neće smanjivati, što potvrđuju i sami azilanti koji veruju da će kroz našu zemlju proći još nekoliko miliona ljudi

U Srbiji je trenutno oko 70.000 migranata, a svakog dana uđe više od 1.000 njih, a to je tek početak bar prema izjavama nekih migranata koji se trenutno nalaze u Beogradu.

Broj migranata se neće smanjivati, što potvrđuju i sami azilanti koji veruju da će kroz našu zemlju proći još nekoliko miliona ljudi.

" U Siriji je mnogo krvi na ulicama. Ubijaju žene, decu, stare...Ne vidi se kraj, zato beže svi koji mogu. Traže ćivot bez bombi i nije važno da li će to biti u Nemačkoj, Belgiji, Švedskoj ili Holandiji. Neće stati dok se čitava Sirija ne iseli, rekao je Varit Musa (29) za beogradske medije.

foto: AP
foto: AP

Profesor matematike Smail Halil (43) dodaje da će kroz Srbiju proći najmanje još 5 miliona ljudi:"Prvo beže oni koji mogu da plate put, ali situacija u Siriji je teška pa če pobeći i oni koji nemaju novac, zaključuje Halil.

Nasrin Mustafa koja putuje za Nemačku sa mužem i detetom kaže da je put jako skup i da nema svako novca da dođe dovde. Za samo jednu noć u Beogradu oni plaćaju 136 evra, pa su morali da traže od rođaka da im pošalju još novca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track