SLUČAJ PENDREK: Gej afera potresa komunalnu policiju!

Promenili seksualnu orijentaciju zbog 30 evra

SLUČAJ PENDREK: Gej afera potresa komunalnu policiju!

Društvo -
Da bi sakrili da su, mimo pravila službe, radili kao obezbeđenje u gej klubu „Musk“ u kome je došlo do tuče, dva komunalca policiji koja ih je privela rekla da su gejevi

BEOGRAD - Dvojica komunalnih policajaca završila su u policijskoj stanici u noći između subote i nedelje zbog tuče u gej klubu „Musk“ u centru Beograda, u kojem su radili kao obezbeđenje!Da bi sakrili da su radili za 30 evra za noć, jer im to nije dozvoljeno, policiji su rekli da su i oni gej i da su u klub došli da se provedu s drugim momcima iste seksualne orijentacije, otkriva dobro upućen izvor Kurira iz komunalne policije.Umešan i diplomata- Sve je počelo oko jedan sat posle ponoći. Oni su stajali na ulazu kad je unutra došlo do nekog nemira. U klubu su se toliko zaneli u svoje igrarije da je jedan muškarac ujeo za nogu drugog i tada su zvali obezbeđenje. Komunalci su ušli, pokušali da izbace osobu koja je ujela drugog mladića, međutim, došlo je do koškanja jer on nije hteo da napusti klub i bio je vrlo neprijatan. Tad se umešao još jedan lik i krenula je ozbiljna tuča njih četvorice - priča naš sagovornik. Neko je odmah pozvao policiju, a pošto je policijska stanica u Majke Jevrosime blizu kluba „Musk“, patrola je stigla za svega nekoliko minuta.- Svu četvoricu su strpali u kola i priveli na saslušanje. Prilikom identifikacije ispostavilo se da je jedan od dvojice mladića homoseksualne orijentacije švedskog državljanstva i da ima diplomatski pasoš. Kad su policajci čuli da su priveli kolege komunalce, dogovorili su se da zataškaju njihovo zanimanje, jer bi zbog svega sigurno imali problema na poslu, pošto komunalnim policajcima prema pravilniku nije dozvoljeno bavljenje drugim delatnostima i iskorišćavanje zanimanja. Tako su oni i rešili da kažu da su gejevi i da su u klub došli radi razonode - kaže naš izvor.Pomogli kolegamaU policiji nikome nije napisana kazna za uznemiravanje javnog reda i mira niti bilo kakva krivična prijava, pa su svi vrlo brzo pušteni.Kako saznajemo, policiju je pozvala žena iz zgrade u kojoj se nalazi klub.- Sva saslušana lica imala su potpuno oprečne stavove u policiji, a tužilaštvo je procenilo da nema elemenata za podnošenje krivične prijave - saznajemo u policiji.Nikola Tijanić (22), koji trenutno zamenjuje menadžera kluba dok je on na odmoru, rekao nam je da je došlo do incidenta, ali da ne zna detalje.Stanari zgrade u kojoj se klub nalazi zagonetno su prokomentarisali da se posetioci veoma dobro provode svake noći.

Komunalna policijaMOŽDA ĆEMO IH SUSPENDOVATIIz službe komunalne policije, na čijem je čelu načelnik Nikola Ristić, kažu da osuđuju svaki vid nasilja i da će novim dopunama i izmenama Zakona o komunalnoj policiji biti preciznije definisano radno pravo njenih pripadnika:- Nismo dobili zvanično obaveštenje od MUP da su pripadnici komunalne policije učestvovali u incidentu ispred ugostiteljskog objekta „Musk“. Najoštrije osuđujemo nasilničko ponašanje prema svim građanima, bez obzira na versku, rasnu i nacionalnu pripadnost, kao i seksualnu orijentaciju. Ako protiv komunalnih policajaca bude pokrenut krivični postupak, isti će biti suspendovani i protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track