SINDIKATI NAJAVLJUJU: Branićemo Srpsku fabriku stakla
Foto: Nebojša Mandić

Odlučni

SINDIKATI NAJAVLJUJU: Branićemo Srpsku fabriku stakla

Društvo -
Samostalni sindikati poručili su danas da će braniti Srpsku fabriku stakla (SFS) do poslednje kapi krvi, da neće dozvoliti isključenje struje i njeno zatvaranje, pozivajući svakog stanovnika Paraćina, da, ako se to dogodi, blokira auto-put

PARAĆIN - Blokada je jezik koji vlast i država razumeju i to je jedino pitanje na koje odgovaraju, rečeno je danas u Paraćinu, na konferenciji za medije Samostalnog sindikata.

Oni nisu isključili ni umešanost politike u probleme SFS, pozivajući premijera Aleksandra Vučića da poseti Paraćin i SFS "da reši probleme SFS, da predloži način rešenja, kao što je uređeno u Sartidu, Boru, Majdanpeku, Pirotu, Zastavi".

Konferenciji je prisustovao i predsednik Skupštine opštine Paraćin Dragan Mitić, predsednik Sindikata SFS Živojin Matejić, predsednik Sindikata za Jagodinu i opštine Pomoravskog okruga Miroslav Gajić, predsednik Nevladine organizacije "Alternativni parlament" Paraćina Milan Ilić i drugi.

Prema Simićevim rečima, danas se država od svega toga ograđuje i zaboravlja, samim tim što Bugarinu, novom vlasniku, nije dala raspolaganje imovinom, mora preuzeti odgovornost jer je još uvek država 55 odsto vlasnik SFS.

"Upotrebićemo sva zakonska sredstva da spasimo SFS", istakao je"Simić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track