PLESNI SAVEZ OPTUŽUJE ŠAPIĆA: Cane peva, a plesači se češu
Foto: Profimedia

Sukob oko manifestacije

PLESNI SAVEZ OPTUŽUJE ŠAPIĆA: Cane peva, a plesači se češu

Društvo -
Opština Novi Beograd nam je oduzela termin u Hali sportova zbog nastupa Partibrejkersa, kaže Nenad Ristić iz Saveza i naglašava da se zato neće održati međunarodno takmičenje

BEOGRAD - Plesni savez Srbije optužuje opštinu Novi Beograd da im je zbog koncerta Partibrejkersa u Hali sportova oduzela termin predviđen za Međunarodno takmičenje u plesu, dok predsednik Opštine Aleksandar Šapić tvrdi da taj termin nije ni bio plaćen.

- Plesni savez je u decembru 2014. godine uputio zahtev JP „Sportski centar Novi Beograd“, tražeći nekoliko termina tokom 2015. godine, među kojima su bili i 25, 26. i 27. septembar radi održavanja Međunarodnog plesnog takmičenja. Ovi datumi su nam odobreni, a podržalo nas je Ministarstvo za omladinu i sport i Grad Beograd - kaže Nenad Ristić, potpredsednik Plesnog saveza Srbije. Međutim, on tvrdi da je nedavno od uprave Hale sportova saznao da postoji problem s tim terminima.- Saznali smo da opština Novi Beograd želi u petak da pravi koncert u Hali. Objasnili smo im da se takmičenja planiraju dve godine unapred, da nam dolazi 1.000 učesnika iz 25 zemalja i da je sad kasno da tražimo drugi prostor - kaže Ristić i dodaje da je sa Tviter naloga predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića saznao da se 25. septembra u Hali definitivno održava koncert Partbrejkersa, koji će biti besplatan za sve novobeograđane. Aleksandar Šapić kaže da je upoznat s ovim problemom, ali da taj termin Plesni savez nije platio, pa je samim tim bio slobodan.- Nije bilo ni dinara uplate, ne možete da računate na termin zbog rezervacije od prošle godine, to je neozbiljno. Moguće je da je postojao neki propust Sportskog centra i meni je stvarno žao. Opština ima mnogobrojne programe za decu i odrasle, ali nikad nije nikog ugrozila - kaže Šapić. (J. P.)

Nenad Ristić, predsednik Plesnog savezaNEMAMO DOVOLJNO NOVCA DA PLAĆAMO UNAPRED!Osim Plesnog takmičenje, u petak ujutro trebalo da organizujemo i Kongers za 70 sudija iz celog sveta. Ne znam šta sad da radimo, nema mnogo hala koje odgovaraju plesnim zahtevima, to je podijum, specijalna rasveta... Inače, svaki termin bio je plaćen Sportskom centru posle događaja po punoj komercijalnoj ceni, ali ne možemo da platimo celu godinu u napred - kaže Nenad Ristić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track