Ministar odbrane stigao u Preševo: Gašić pomogao malom Ahmedu da nađe torbu
Foto: Dragan Kadic

Migrantska kriza

Ministar odbrane stigao u Preševo: Gašić pomogao malom Ahmedu da nađe torbu

Društvo -
Gašića je na granicncom prelazu u Preševu dočekao komandant pogranične policije Zoran Disić koji je ga je tokom kratkog obilaska upoznao sa situacijom

PREŠEVO - Ministar odbrane Bratislav Gašić stigao je danas na granični prelaz Preševo kako bi proverio stanje na tom prelazu na srpsko-makedonskoj granici. Gašića je na granicncom prelazu u Preševu dočekao komandant pogranične policije Zoran Disić koji je ga je tokom kratkog obilaska upoznao sa situacijom.

Gašić će danas posetiti i Prihvatni centar u Preševu i selo Miratovac preko kojeg migratnti dolaze iz Makedonije. Grupa od oko 2.000 migranata stigla je tokom noći u Preševo preko prelaza Miratovac i ispred Prihvatnog centra u Preševu formirala se kolona duga više od pola kilometra.

Kako je rečeno radi se o grupi od oko 5.000 ljudi koji su juče probili kordon makedonske policije i prošli granicu između Grčke i Makedonije.

Istovremeno, ministar odbrane pomogao je petogodišnjem Ahmedu da pronađe izgubljenu torbu.Dečak je ušao u Prihvatni centar, ali bez svoje torbe i Gašić ga je uzeo za ruku i prošetao sa njim po tom delu grada.Oni su zajedno pronašli ranac u kome su se nalazile dečakove lične stvari.Gašić je nakon povratka u Prihvatni centar drugom dečaku Muhamedu darovao hranu i vodu, jer mu je prethodno dečak rekao da je gladan i žedan.Ministar odbrane je nakon toga obišao prostorije Prihvatnog centra u Preševu i uverio se u kvalitet usluga.Gašić će svoju posetu nastaviti obilaskom sela Miratovac preko kojeg migranti dolaze iz Makedonije u Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track