POMOĆ SAD: Uloženo 130.000 evra u vrtić i muzičku školu u Bujanovcu
Foto: Fonet

Uspešna saradnja Vojske Srbije i vojske SAD

POMOĆ SAD: Uloženo 130.000 evra u vrtić i muzičku školu u Bujanovcu

Društvo -
Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi i ministar odbrane Bratislav Gašić obišli rekonstruisane objekte, koji su obnovljeni sredstvima Nacionalne garde Ohaja

BUJANOVAC - Ministar odbrane Bratislav Gašić i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi obišli su rekonstruisani vrtić „Naša radost“ i muzičku školu u Bujanovcu, gde je radove sa 130.000 dolara finansirala Nacionalna garda Ohaja.Gašić i Kirbi su tom prilikom izrazili zadovoljstvo novom saradnjom Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, najavljujući pritom još zajedničkih projekata. Ministar je rekao da su projekti takve vrste, koji će se realizovati s Nacionalnom gardom Ohaja, počeli da se planiraju 2014. godine i da je rekonstrukcija pomenuta dva objekta prva u nizu.Ozbiljne pripreme- Humanitarna asistencija samo je jedan oblik bilateralne vojne saradnje koju Vojska Srbije ima s Nacionalnom gardom Ohaja - rekao je Gašić, koji se zahvalio Kirbiju na velikoj podršci.Saradnja na rekonstrukciji ta dva objekta, kako je rekao, jeste svojevrsna priprema deklarisanih jedinica VS za učešće u mirovnim misijama zajedno s Nacionalnom gardom Ohaja.Ambasador Kirbi istakao je da je rad na rekonstrukciji ta dva objekta dokaz timskog rada i zajedničke saradnje, ali i onoga što Srbija i SAD mogu da učine zajedno. Najavljujući da će se još mnogo toga raditi sa VS, Kirbi je precizirao da je Nacionalna garda Ohaja, preko Ambasade SAD u Srbiji, rekonstrukciju vrtića i muzičke škole finansirala sa 130.000 dolara. On je dodao i da američke oružane snage ozbiljno učestvuju u pripremama da sa srpskom vojskom krenu u mirovne operacije, jer Srbija želi da da svoj doprinos svetskom miru.

Zadovoljan... Ambasador SAD razgovarao sa predsednikom opštine Bujanovac
Zadovoljan... Ambasador SAD razgovarao sa predsednikom opštine Bujanovac

Ponosni na projekat

Gašić i Kirbi su pre toga razgovarali s predsednikom opštine Bujanovac Nagibom Arifijem, koji je naglasio da je zadovoljan zbog rekonstrukcije i izrazio uverenje da je to tek početak i da će biti realizovani i drugi projekti. Radove na rekonstrukciji ta dva objekta izvodilo je po 40 pripadnika Nacionalne garde Ohaja i Vojske Srbije, čiji su predstavnici u izjavi novinarima poručili da su ponosni na to što su učestvovali u takvom projektu i što su međusobno sarađivali, te su izrazili nadu da će to dragoceno iskustvo biti nastavljeno i u okviru drugih projekata.(M. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track