NASILJE U BOLNICI: Pretukao pacijenta jer nije hteo terapiju!
Foto: Facebook

Drama u Kruševcu

NASILJE U BOLNICI: Pretukao pacijenta jer nije hteo terapiju!

Društvo -
Mog oca je tehničar udarao pesnicama u predelu leve strane glave i više puta po grudima, napisala je Dragana Stepanović na društvenoj mreži Fejsbuk

KRUŠEVAC - Pacijenta Dragoslava Mihajlovića, koji se leči na odeljenu psihijatrije u Opštoj bolnici u Kruševcu, navodno je brutalno pretukao medicinski tehničar B. Đ. Dragoslav ima velike modrice na levom obrazu, a kako tvrdi njegova ćerka Dragana Stepanović, njen otac, osim udaraca po licu, “dobio je pesnice i u grudi”.

"U četvrtak po podne, mog oca Dragoslava Mihajlovića brutalno je pretukao medicinski tehničar na psihijatrijskom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu. Tamo je na lečenju od ponedeljka, u teškom je stanju i gotovo je nepokretan. Na poluintenzivnoj nezi je. Tehničar ga je udarao pesnicama u predelu leve strane glave i više puta po grudima", napisala je Dragana Stepanović na društvenoj mreži Fejsbuk, dodajući da je osoblje bolnice od nje krilo kakav se incident dogodio, a prema njenim saznanjima, “napadač” je naprasno već sledećeg jutra otišao na bolovanje.

Incident se navodno dogodio pošto je medicinski tehničar B. Đ. pokušao da pacijentu da terapiju.

"Bolesnik je bio vidno uznemiren i pružao je otpor. Osoblje je pokušalo da ga veže, ali on to nije dozvoljavao braneći se svim silama. Tada ga je B. Đ. udario. Ali nije bilo pesničenja."

Inače, Mihajlović je na psihijatriju primljen s internog odeljenja. Bio je vrlo uznemiren i dezorijentisan. Posle toga, tehničar B. Đ. narednog dana je otišao u Grčku na odmor - kaže izvor.Dr Slobodanka Jotić, direktorka Opšte bolnice u Kruševcu, potvrdila je da se “nešto desilo”, navodi da je u toku unutrašnji nadzor, piše "Alo".

"Ukoliko se ispostavi da je bilo ko od medicinskog osoblja prekršio procedure i pravila ponašanja, biće kažnjen. Pacijentu je dosad urađen skener glave, pregledao ga je maksilofacijalni hirurg i svi nalazi su u redu. Prekjuče smo dobili prijavu načelnika Službe za psihijatriju i porodice Mihajlović u vezi s fizičkim napadom i povređivanjem pacijenta Dragoslava Mihajlovića. Odmah smo preduzeli sve mere na utvrđivanju kompletnog činjeničnog stanja u vezi s osnovanom sumnjom da je medicinski tehničar B. Đ. fizički napao pacijenta", navodi ona.

Tehničar na letovanju, saslušani lekari!

Dr Slobodanka Jotić navodi da je medicinski tehničar B. Đ. na godišnjem odmoru, ali da mu je upućen hitan poziv da ga prekine i vrati se na rad. - Saslušani su dežurni lekari službe i medicinski tehničar koji je te noći radio. Opšta bolnica Kruševac najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja i prema odgovornom licu biće preduzete sve raspoložive zakonske mere - kategorična je ona.

Nasilje postalo sastavni deo psihijatrije

Iako zvanične niti bilo kakve druge statistike o nasilju medicinskih radnika nad psihijatrijskim pacijentima ne postoje, kako kažu u kruševačkoj psihijatriji, česta su povređivanja među psihijatrijskim bolesnicima, a vrlo retko se dešava da zdravstveni radnik povredi pacijenta.

"Dešava se da se pacijenti pobiju među sobom, ali i da udare nekog od osoblja. Posebno kada su uznemireni. Takođe, reaguju burno i kada pokušamo da ih obuzdamo tako što ćemo da ih vežemo. Stvarno je retkost da psihijatar ili drugo medicinsko osoblje povredi pacijenta", kažu na tom odeljenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track