MAĐARSKA ANGAŽUJE GRANIČNE LOVCE: Pojačana zaštita granice sa Srbijom
Foto: AP

Komšije nastavljaju borbu sa migrantima

MAĐARSKA ANGAŽUJE GRANIČNE LOVCE: Pojačana zaštita granice sa Srbijom

Društvo -
U tim jedinicima, koje započinju s aktivnostima od 15. septembra, biće raspoređeno i 876 maturanata Policijske srednje škole, na probnom radu

SUBOTICA - U Mađarskoj je osnovana Direkcija pogranične policije, koja će funkcionisati u sklopu Policije u pripravnosti, tako da će zaštita granice sa Srbijom biti pojačana sa 2.106 osoba.

Kako prenosi portal "Vojvodina danas", unutar ove nove organizacije će postojati šest jedinica "Graničnih lovaca".

U tim jedinicima, koje započinju s aktivnostima od 15. septembra, biće raspoređeno i 876 maturanata Policijske srednje škole, na probnom radu.

"Granični lovci" nemaju specijalne nadležnosti, na njih se odnosi zakon o policiji i policijsko pravilo službe.

Mađarska državna novinska agencija MTI izvestila je, pozivajući se na zvanične policijske izvore, da je od početka ove godine do nedelje u ponoć, mađarska policija "uhvatila 153.561 osobu koja je ilegalno prešla granicu sa Srbijom".

Više od 2.200 novih izbeglica u Mađarskoj

Na teritoriji Mađarske u utorak je registrovano 2.284 novih izbeglica, što je za oko 500 više u odnosu na dan ranije, pokazuju podaci mađarske policije. Najveći broj ilegalnih migranata registrovan je na teritoriji pogranične Županije Čongrad - 1.957, među kojima i 353 dece. Najveći broj njih registrovan je na teritoriji pograničnog naselja Reske, a uglavnom potiču iz Sirije, Avganistana i Pakistana. Svi oni predati su u nadležnost imigracionih organa. Osim toga, na teritoriji ove zemlje u poslednja 24 sata uhapšeno je šest krijumčara ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track