HORGOŠ PONOVO ZATVOREN: Mađari obustavili saobraćaj za sva vozila
Foto: Nebojsa Mandic

Napeto na komšijskoj granici

HORGOŠ PONOVO ZATVOREN: Mađari obustavili saobraćaj za sva vozila

Društvo -
Vozači se upozoravaju da koriste druge prelaze kao što su Kelebija, Bački Breg, a samo za putnička vozila od sedam do 19 časova otvoreni su Bački Vinogradi, Sot i Djala

BEOGRAD - Na graničnom prelazu Horgoš trenutno je obustavljen saobraćaj sa mađarske strane, pa je potrebno koristiti druge prelaze kao što su Kelebija, Bački Breg, a samo za putnička vozila od sedam do 19 časova otvoreni su Bački Vinogradi, Sot i Djala.

Kako je saopštio jutros Auto moto savez Srbije (AMSS), na graničnom prelazu Šid, zbog radova na modernizaciji graničnog prelaza Tovarnik sa hrvatske strane, počev od 7. septembra, pa u narednih šest meseci biće usporen prolaz vozila na ulazu, odnosno izlazu, iz Hrvatske.

Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima kreću se u intervalima do 30 minuta. Umereno oblačno vreme, ali uglavnom bez padavina, uslovljava dobru prohodnost puteva i suve kolovoze. Zbog niske oblačnosti, vidljivost je smanjena na planinskim prevojima, a na sumaglicu treba računati duž rečnih tokova i u kotlinama. Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta i obavlja se bez većih problem, a vozačima se, kao i uvek savetuje da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu i da poštuju saobraćajne propise. Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 83 saobraćajne nezgode u kojima je 40 osoba povređeno. Istovremeno, u Beogradu su zabeležene 43 saobraćajne nezgode u kojima je 11 osoba povređeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja