(FOTO) DEVOJKE UZELE PRVA 3 MESTA: Danas promocija najmlađih potporučnika u centru Beograda
Foto: Dragan Kadić

Svečanost ispre Skupštine

(FOTO) DEVOJKE UZELE PRVA 3 MESTA: Danas promocija najmlađih potporučnika u centru Beograda

Društvo -
Svečanost povodom završetka školovanja kadeta 136. klase Vojne akademije i 1. klase Medicinskog fakulteta VMA biće održana ispred Doma Narodne skupštine

BEOGRAD - Promocija najmlađe generacije potporučnika Vojske Srbije, u kojoj su prvi put u istoriji srpske vojske tri devojke najbolje u klasi, biće održana danas u centru Beograda. Promociji će prisustvovaće predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković, državno i vojno rukovodstvo, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva, najavilo je Ministarstvo odbrane.

U prve oficirske činove biće promovisano 157 kadeta i kadetkinja VA i 18 iz 1. klase Medicinskog fakulteta VMA i to biti deseti put da se najmlađi potporučnici promovišu na svečanosti u centru Beograda. Zbog uspešnog završetka školovanja najmlađih oficira zadovoljstvo je nedavno izrazio i ministar odbrane.

U vidu Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana, najbolji je Boško Marković, opšti uspeh 9,58, studijski program Vojno vazduhoplovstvo, pilot aviona, diplomirani inženjer saobraćaja.

Najbolji na Medicinskom fakultetu VMA su Goran Savić, opšti uspeh 9,90, a zatim slede Nataša Petković, opšti uspeh 9,90 i Ahmet Hadžiahmetagić sa opštim uspehom 9,84. U programu će učestvovati avioni i helikopter Vojske Srbije, Umetnički ansambl "Stanislav Binički", Reprezentativni orkestar Garde i Ansambl narodnih igara i pesama Srbije "Kolo".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track