GAK NARODNI FRONT: Održan Međunarodni kongres minimalno invazivne ginekologije
Foto: Gak

Svetski stručnjaci na okupu

GAK NARODNI FRONT: Održan Međunarodni kongres minimalno invazivne ginekologije

Društvo -
U fokusu su bile napredne tehnike i kontroverze u oblasti laparoskopske hirurgije, kao i njen značaj na prostoru Balkana i u Srbiji

BEOGRAD - Međunarnodni Kongres minimalno invazivne ginekologije održan je u GAK Narodni front od 11. do 13. septembra. Kongres je organizovanla Klinika Narodni front u saradnji sa Srpskim Lekarskim Društvom i Udruženjem ginekološke endoskopije Srbije, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

U fokusu su bile napredne tehnike i kontroverze u oblasti laparoskopske hirurgije, kao i njen značaj na prostoru Balkana i u Srbiji. Cilj kongresa je bio da okupi stručnjake iz endoskopske hirurgije širom zemlje i sveta.

GAK Narodni front ugostila je eminentne predavače iz Amerike, Hrvatske, Rumunije i Republike Srpske koji su svojim prisustvom kao predavači omogućili razmenu znanja i iskustva. Pored stranih, brojni predavači iz Srbije su uzeli učešće na kongresu.

Kako je prošle godine u GAK Narodni front osposobljena još jedna sala za laparoskopiju, čime se smanjio period čekanja i gotovo duplirao broje intervencija, za vreme kongresa učlesnici su mogli da prate uživo četiri operacije koje su izveli profesori iz Amerike, dr Resad Pašić, dr Charles Miller i dr Ceana Nezhat zajedno sa lekarima GAK Narodni front.

Tom prilikom, prof. dr Snežana Rakić, V.D. direktora GAK Narodni front, izjavila je da se ovakva hirurška metoda već primenjuje u svetu i veoma je uspešna, a inostrani fondovi najčešće pregovaraju upravo sa ustanovama sa ovakvom primenom lečenja. To je još jedna od potencijalnih mogućnosti laparoskopije - ukoliko se ovakve metode primene u većem broju slučajeva, može se očekivati zarada od pacijenata iz inostranstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track