Azdejković: Biljana Srbljanović pere biografiju preko gejeva
Foto: Marina Lopičić, Damir Derviša

Napao spisateljicu

Azdejković: Biljana Srbljanović pere biografiju preko gejeva

Društvo -
On smatra da to nije bio dobar potez zato što oko Srbljanovićeve postoje kontroverze vezane za hapšenje i posedovanje teških droga

BEOGRAD - Predrag Azdejković, predsednik Gej lezbijskog info centra, izrazio je zabrinutost zbog činjenice da su organizatori Parade ponosa za „kumu“ ove manifestacije izabrali dramsku spisateljicu Biljanu Srbljanović!On smatra da to nije bio dobar potez zato što oko Srbljanovićeve postoje kontroverze vezane za hapšenje i posedovanje teških droga.- Takav izbor može da našteti LGBT populaciji i, ako već ne možemo da apelujemo na zdrav razum organizatora Parade, apelujemo na Biljanu Srbljanović da odbije „kumstvo“. Ako joj je na srcu poboljšanje položaja LGBT populacije, a ne pranje sopstvene biografije i povratak na društvenopolitičku scenu, smatramo da će uslišiti naš apel - navodi Azdejković, dok Biljana Srbljanović nije odgovorila na ovu prozivku.Podsetimo, ona je pre nekoliko godina bila u središtu skandala kad je otkriveno da je uhapšena prilikom kupovine kokaina. Kako su pisali mediji, ona je krajem 2011. od uličnih dilera dva puta kupila kokain. Kasnije se nagodila s tužilaštvom te je krivični postupak obustavljen.

Parada krši zakonEMITUJU PIRATSKE FILMOVEAzdejković je, takođe, naveo da je zapanjen činjenicom da je udruženje „Parada ponosa Beograd“ uvrstila piratski sadržaj u program Nedelje ponosa, koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja, Kancelarija za ljudska i manjinska prava i holandska ambasada u Beogradu. Reč je o filmovima za koje organizatori Nedelje ponosa navodno nemaju prava na prikazivanje.- Skandalozno je da državne institucije finansiraju ovakve programe - kaže on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track