ODJECI NJUZVIKOVE KONFERENCIJE: Majkl Montogomeri za N1 o Žutoj kući
Foto: Zorana Jevtić

Novinar koji je otkrio kuću užasa

ODJECI NJUZVIKOVE KONFERENCIJE: Majkl Montogomeri za N1 o Žutoj kući

Društvo -
Američki novinar je ispričao kako je došao do svog otkrića, kako su detalji čitavog slučaja dospeli u javnost, ali i do Haga, kako je otkriven identitet albanskih svedoka, ali i uništeni dokazi, o čemu je govorio na Njuzvikovoj konferenciji o slobodi medija

BEOGRAD - Američki novinar Majkl Montogomeri večeras gostuje na N1 televiziji, gde će govoriti o Žutoj kući, temi koju je započeo na Njuzvikovoj konferenciji o slobodi medija.

Montgomeri, koji je inače studirao u Beogradu u vreme SFR Jugoslavije, odlično govori srpski jezik, a kao izveštač britanskog Dejli telegrafa prvi je skrenuo pažnju haškim i istražiteljima Ujedinjenih nacija na postojanje Žute kuće.

Američki novinar je ispričao kako je došao do svog otkrića, kako su detalji čitavog slučaja dospeli u javnost, ali i do Haga, kako je otkriven identitet albanskih svedoka, ali i uništeni dokazi.

Žuta kuća, foto: Majkl Montgomeri
Žuta kuća, foto: Majkl Montgomeri

U intervjuu će govoriti i o tome kako su Srbi otimani i odvođeni preko granice Albanije, gde su im vađeni ograni, ali i zašto je Haški tribunal uništio sve dokaze koje su sakupljeni u Žutoj kući, o čemu je takođe bilo reči na Njuzvikovoj konferenciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track