DELIBLATSKA PEŠČARA: Sajovci uspešno vežbali traganje i spasavanje
Foto: Fonet Nenad Orevic

Uz tri helikoptera MUP

DELIBLATSKA PEŠČARA: Sajovci uspešno vežbali traganje i spasavanje

Društvo -
Na nepristupačnom terenu izvedeno je spasavanje vertikalnom tehnikom, uz upotrebu užadi iz helikoptera u letu. Cilj vežbe bilo je uvežbavanje i priprema nadležnih službi u Srbiji za traganje i spasavanje u civilnom vazduhoplovstvu

BEOGRAD - Na Deliblatskoj peščari je uspešno izvedena zajednička vežba traganja i spasavanja u kojoj su učestvovali pripadnici Helikopterske jedinice MUP-a, SAJ-a i Spasilačko-koordinacionog centra Direktorata za civilno vazduhoplovstvo, saopštio je danas Direktorat.

Vežba je izvedena 16. septembra učešćem više od 20 izuzetno dobro obučenih ljudi i angažovanjem tri helikoptera MUP-a. Pripadnici SAJ-a, na nepristupačnom terenu su izveli spasavanje vertikalnom tehnikom, uz upotrebu užadi iz helikoptera u letu. Cilj vežbe bilo je uvežbavanje i priprema nadležnih službi u Srbiji za traganje i spasavanje u civilnom vazduhoplovstvu.

Vežba je pokazala dobru koordinaciju učesnika, uspešan prenos informacija između učesnika, reakciju na promenu plana spasavanja u toku same operacije, kao i brzinu angažovanja dodatnih resursa MUP-a. Vežba traganja i spasavanja je održana u skladu sa godišnjim planom vežbi i važećim Sporazumom o saradnji između Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja