Mali i Kori prvi se prijavili za Prajd
Foto: Zorana Jevtić

Sve spremno za Paradu ponosa, očekuje se da će je obezbeđivati 3.000 policajaca

Mali i Kori prvi se prijavili za Prajd

Društvo -
Paralelno s Prajdom održavaće se, počev od 11 sati, i skup transseksualaca i transvestita u Pionirskom parku

BEOGRAD - Više od 1.500 građana, srpskih političara i poslanika Evropskog parlamenta šetaće centrom Beograda na Paradi ponosa u nedelju od 12.20 do 13 sati.

Paralelno s Prajdom održavaće se, počev od 11 sati, i skup transseksualaca i transvestita u Pionirskom parku. Očekuje se da će ove manifestacije obezbeđivati najmanje 3.000 policajaca.- Imamo informaciju od policije da je velika verovatnoća da se održi - rekla je Vesna Zorić iz organizacionog odbora skupa Ponos trans-osoba, a iste informacije imaju i organizatori Prajda.- Uvereni smo da šetnja neće biti otkazana iz bezbednosnih razloga. Osim što nema većih pretnji, ove godine je atmosfera drastično bolja, predstavnici vlasti su davali afirmativne izjave, a u medijima nije bilo napisa o krvi i sličnom - kaže Goran Miletić.Iako ove godine političari i druge javne ličnosti uglavnom nisu slali pisane potvrde da će učestvovati u šetnji, svoj dolazak već su i pisano najavili gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministri Kori Udovički, Jadranka Joksimović i Ivan Tasovac.

Šetaće... Ivan Tasovac i Goran Miletić
Šetaće... Ivan Tasovac i Goran Miletić

I Grci će šetatiDOŠLI SMO DA PODRŽIMO SRBEParada ponosa održava se u saradnji sa organizatorima Parade Soluna. Atanasios Vlahojanis je rekao da beogradski Prajd koristi vizuelni identitet i slogan solunske parade „Moja prava - moji zahtevi“.- Čast mi je da podržimo braću i sestre iz Srbije. Delimo iste vizije, saradnju i borbu protiv homofobije - poručio je Grk.

SATNICA10.00 - 11.30 Ulaz na Paradu ponosa na Trgu Slavija, Savskom trgu (iz pravca železničke stanice) i sa Trga Republike (u smeru Terazija)11.00 Početak stajaćeg skupa trans-osoba u Pionirskom parku11.00 - 11.20 Konferencija Prajda za medije na raskrsnici Nemanjine i Kneza Miloša12.10 - 12.20 Pozdravni govor Biljane Srbljanović, prve kume Prajda12.20 Početak šetnje na maršruti zgrada Vlade u Nemanjinoj - Ulica kneza Miloša - Ulica kralja Milana - Trg Nikole Pašića12.40 Minut tišine kod Spomenika rodoljubima na Terazijama13.00 Dolazak na plato ispred Skupštine grada i završni govori

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track