DRAMA U VAZDUHOPLOVNOM MUZEJU: Vojska isterala direktora iz fotelje!
Foto: Kurir

Haos

DRAMA U VAZDUHOPLOVNOM MUZEJU: Vojska isterala direktora iz fotelje!

Društvo -
Zoran Radojević, koji je odlukom Vlade smenjen pre šest meseci, do juče odbijao da preda funkciju, pa je morala da interveniše policija

BEOGRAD - U Muzej vazduhoplovstva Beograda upala je Vojna policija jer je smenjeni direktor Zoran Radojević šest meseci odbijao da preda fotelju Miroslavu Kneževiću, koji je imenovan odlukom Vlade Srbije!Radojević, koji se na mestu vršioca dužnosti direktora Muzeja nalazio od 2012. godine i koji je razrešen funkcije u aprilu 2015, juče se zaključao u kancelariju, odbijajući da izađe. Tek posle dvočasovne drame, intervencijom sudskog izvršitelja, predstavnika Ministarstva odbrane, ali i vojne policije, koja je bila da prinuđena da razvali vrata kancelarije, Radojević je napustio zgradu.- Dva puta u maju i jednom u avgustu smo na miran način pokušavali da izvršimo primopredaju dužnosti i sprovedemo odluku Vlade. Zoran Radojević je odbijao da ode sa funkcije direktora i zbog njega Muzej nije mogao normalno da funkcioniše. Vlada Srbije je odluku donela vršeći osnivačka prava u ime Republike Srbije - kaže izvor Kurira u Ministarstvu odbrane i dodaje da je Radojević za vreme mandata izvršio mnogobrojne mahinacije, zbog kojih je i smenjen:- Najveći deo imovine nije bio računovodstveno zaveden, ukupna aktiva 2013. iznosila je više od pet miliona dolara, dok su samo novčana ulaganja bila veća od osam! U Muzej su se nekontrolisano mogli unositi i iznositi delovi, vazduhoplovna oprema, isplaćivane su velike naknade za službena putovanja...Miroslav Knežević, novi v. d direktor, priznaje da mu nije bilo prijatno da na ovakav način stupi na dužnost:- Pokušali smo više puta da sve uradimo ljudski, ali s obzirom na to da nije išlo, moralo je ovako. Prihvatio sam ovu dužnost i nadam se da će sve biti u najboljem redu.Sa druge strane, Zoran Radojević smatra da, pošto ga na mesto direktora nije postavila Vlada, ne može ni da ga smeni.- Da se lepo sazvao Upravni odbor, ja bih odmah mirno predao svoje mesto - tvrdi Radojević.

Moralo na silu... Odvalili bravu
Moralo na silu... Odvalili bravu

General Miodrag GordićSTVORENI USLOVI ZA ZAKONIT RAD MUZEJA- Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije preduzimaju sve da se posle dugo godina u Muzeju vazduhoplovstva uvede red. Novim rešenjem Vlade stvoreni su uslovi za zakonit rad i očuvanje institucije od izuzetnog značaja i neprocenjive vrednosti - kaže Miodrag Gordić, predsednik bivšeg UO i general u penziji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja