BRUKA I SRAMOTA: Lažni kompleti prve pomoći prodaju se širom Srbije
Foto: N

Paket spolja izgleda kao pravi

BRUKA I SRAMOTA: Lažni kompleti prve pomoći prodaju se širom Srbije

Društvo -
Pošto ti paketi izgledaju identično kao pravi, a građani ne mogu da ih otvore i vide šta je unutra, često nasednu i kupe baš taj, pun papirnih maramica i vate. Šta da je, ne daj bože, došlo do neke saobraćajke u nedođiji, pitaju se kupci

BEOGRAD - Falsifikovani kompleti prve pomoći na kojima piše "Galenika" masovno se prodaju u Novom Sadu i drugim gradovima Srbije.

Pošto ti paketi izgledaju identično kao pravi, a građani ne mogu da ih otvore i vide šta je unutra, često nasednu i kupe baš taj paket u kom se ne nalazi ništa drugo, osim papirnih maramica i vate. Takvo iskustvo imala je i Novosađanka G. N, koja kaže da je doživela pravi šok kada je otvorila paket s medicinskim sredstvima za prvu pomoć, i to u momentu kada joj je bio preko potreban.

Sa sve logom i adresom firme, paket je spolja izgledao identično onom koji proizvodi "Galenika", a koji je bio deo obaveznog programa za svaki automobil, ali unutra nije bilo ničega.

"Dete mi se povredilo, ja brže-bolje u auto po prvu pomoć jer ništa drugo tog momenta nisam imala. Otvorila sam 'sterilne gaze' i 'komprese', a u paketićima sam, umesto gaze, zatekla pakovanje običnih maramica koje su bile uvijene u ubrus. Onda sam otvorila zavoj, kad tamo u kesici obična vata, takođe umotana u ubrus. Šokirala sam se", navodi ona.

Kako kaže, onda se zapitala šta bi radila da je njena nevolja bila još veća."Šta da je, ne daj bože, došlo do neke saobraćajke u nedođiji? Kako bismo pomogli povređenom s ovim paketom prve pomoći? Gde će duša ovim neljudima koji pakuju paket za prvu pomoć?", napisala je G. N. na svom Fejsbuk profilu, gde je i postavila fotografije lažnog paketa prve pomoći i svega što je tamo zatekla, piše Alo.

U "Galenici" kažu da su oni videli fotografije i da su zgroženi. Navode i da taj paket nema nikave veze s njihovim firmom, kao i da će podneti krivičnu prijavu protiv N. N. lica zbog zloupotrebe njihovog imena i brenda. "Taj komplet nema nikave veze s nama, žrtve smo falsifikatora koji mogu da naruše naš ugled. Dokaz za to je što je taj sporni paket sa slike proizveden u martu, a ni 'Galenika a. d.' ni 'Galenika farmacija' ove godine uopšte nisu proizvodile pakete prve pomoći", naveli su iz te firme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja