SMEŠTENI U BIVŠU KASARNU: Više od 350 migranata u Dimitrovrgradu
Foto: Dragana Udovičić

I dalje pristižu

SMEŠTENI U BIVŠU KASARNU: Više od 350 migranata u Dimitrovrgradu

Društvo -
Sekretar lokalnog Crvenog krsta Vesna Todorov rekla je da je i juče u Dimitrrovgrad stigao približno isti broj izbeglica kao što ih ima i danas

DIMITROVGRAD - U Dimitrovrgrad, gradić u blizini srpsko-bugarske granice, i danas je nastavljen dolazak izbeglica sa Bliskog istoka, a po podacima nadležnih, na prostoru bivše kasarne ima ih više od 350. Muškarci, žene i deca iz Sirije, Iraka i Avganistana su u Dimitrovgradu smešteni u bivšoj kasarni, gde su dopremljeni šatori i jedan kontejner za pripremanje hrane.

Sekretar lokalnog Crvenog krsta Vesna Todorov rekla je da je i juče u Dimitrrovgrad stigao približno isti broj izbeglica kao što ih ima i danas.

"Hrane i vode imamo dovoljno, a očekujemo da nam dopreme još jedan montažni kontejner za pripremanje hrane", rekla je Todorov, dodavši da je u poslednja dva dana poveća broj izbeglcia koji dolaze u Dimitrovgrad.

Prema ranije saopštenim podacima, u Dimitrovgrad je u proseku dnevno stizalo između 200 i 250 izbeglica, od kojih se većina tu zadrži u proseku 12 sati.

Zbog svakodnevnog priliva izbglica lokalna vlast je u septembru odlučila da rebalansom budžeta izdvoji dva miliona dinara kako bi im se pomoglo, ali i poboljšalo održavanje higijene u tom gradiću.

Izbeglice na području Dimitrovgrada dolaze preko susedne Bugarske koja je udaljena nekoliko kilometara, a potom se, uglavnom autobusima, prebacuju do Beograda ili idu direktno do hrvatske ili mađarske granice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track