STUDENTI BLOKIRALI PRAVNI: Ne odustajemo, spavaćemo na fakultetu!
Foto: Twitter

Traže ispunjavanje zahteva

STUDENTI BLOKIRALI PRAVNI: Ne odustajemo, spavaćemo na fakultetu!

Društvo -
Osnovni razlog za održavanje protesta jeste ukidanje vanrednog oktobarskog roka, poznatijeg kao oktobar 2, podizanje finansijskih nameta gde god je to moguće, menjanje sistema upisa u toku školovanja pomoću kog Fakultet danas ostvaruje enormne godišnje prihode, navode studenti

BEOGRAD - Studenti Pravnog fakulteta u Beogradu blokirali su ovu ustanovu zbog neispunjavanja zahteva, odnosno nisu zadovoljni načinom bodovanja ispita i ukidanja vanrednog oktobarskog roka, kao i zbog toga što su oni koji su studije upisali 2006. godine imali rok do septembra da fakultet i završe.

"Osnovni razlog za održavanje protesta jeste ukidanje vanrednog oktobarskog roka, poznatijeg kao oktobar 2, podizanje finansijskih nameta gde god je to moguće, menjanje sistema upisa u toku školovanja pomoću kog Fakultet danas ostvaruje enormne godišnje prihode, neuporedive sa bilo kojim drugim fakultetom u državi. Sve ono za šta su se studenti prošle godine borili a što je trebalo biti potvrđeno usvajanjem Izmena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju, ironično, baš na Pravnom fakultetu nije ispoštovano", objavili su studenti ovog fakulteta na Fejsbuku.

"Uprava nije ispunila naše zahteve i mi smo u 15 časova počeli smo blokadu", poruka je studenata Pravnog fakulteta u Beogradu, koji su protest počeli u 12, a onda tri sata kasnije blokirali ovu visokoškolsku ustanovu.

Studenti protestuju nezadovoljni načinom bodovanja ispita i time što oni koji su studije upisali 2006. studije moraju da završe do kraja godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja