VUČIĆ ODLUČAN: Srbija neće podizati zidove, već će graditi mostove i puteve
Foto: Dragana Udovičić

Humanost na prvom mestu

VUČIĆ ODLUČAN: Srbija neće podizati zidove, već će graditi mostove i puteve

Društvo -
Neka se svi ograde žicama, Sbrija neće nijedan metar podići, rekao je premijer i dodao da nije mogao "da dođe sebi sat vremena" kada je video srndaće uhvaćene u žici

LJUBOVIJA - Premijer Aleksandar Vučić ponovo je danas da Srbija neće ni u jednoj situaciji podizati zidove, već će nastaviti da gradi mostove i puteve.

"Neka drugi podižu zidove. Neka radi ko god šta hoće, mi nećemo podizati zidove. U kakvoj god situaciji bili držaćemo stvari pod kontrolom. Nećemo da ubijamo nikoga, kako životinje, tako ni ljude. Neka se svi ograde žicama, Sbrija neće nijedan metar podići", rekao je Vučić novinarima u Ljuboviji, gde je prisustvovao otpočinjanju radova na mostu preko Drine i gde, kako je rekao, nije mogao "da dođe sebi sat vremena" kada je video srndaće uhvaćene u žici.

Neke zemlje, kako je primetio, zbog političke krize dižu zidove, ali Srbija nema nikakvu političku krizu, niti nameru bilo kada da podigne žice.

"Srbija će iduće godine da bude zemlja sa najviše izgrađenih kilometara autoputeva u ovom delu Evrope, a možda i celom kontinentu. Nama ti autoputevi idu ka Makedoniji i Bugarskoj. Zar za onda da dižem zidove", kazao je premijer.

"Neki su govorili da su protiv podizanja zidova, a onda kada dođe teško vreme ipak ih podignu", primetio je Vučić.

Inače, kako je naveo, na osnovu izveštaja koji je dobio jutros, na teritoriji Srbije boravilo je 12.130 izbeglica.

Podsetivši da je preko naše zemlje išao najveći broj izbeglica, a da nismo dizali nikakvu buku, dodao je:

"Nije ispaljen nijedan suzavac u našoj zemlji, što pokazuje našu ozbiljnost, ljudskost i tolerantnost, kao i solidarnost".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track