AMNESTI INTERNEŠNAL: Srbija demonstrirala najveću efikasnost
Foto: Twitter

Pohvale stižu sa svih strana

AMNESTI INTERNEŠNAL: Srbija demonstrirala najveću efikasnost

Društvo -
Iako je žarište migracione krize u zemljama Evropske unije, Srbija je demonstrirala najveću efikasnost u tretmanu migranata u regionu, što Amnesti internešnal, kao međunarodna nevladina organizacija koja štiti ljudska prava, posebno vrednuje, poručila je Van Gulik

BEOGRAD - Zamenica direktora za Evropu međunarodne nevladine organizacije Amnesti internešnal Gauri van Gulik razgovarala je danas a državnim sekretarom MUP Aleksandrom Nikolićem i odala priznanje Srbiji na uloženim naporima kada je reč o izbegličkoj krizi, saopštilo je MUP.

"Gulik je odala je priznanje Srbiji na uloženim naporima i povećanju kapaciteta Kancelarije za azil i sposobnostima za registraciju izbeglih osoba, njihov prihvat i pružanje neophodne pomoći", navedeno je u saopštenju.

Ona je sa Nikolićem razgovarala o pitanjima u vezi sa trenutnom krizom izbeglica i migranata koji tranzitiraju preko Srbije, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe posebno je bilo reči o merama koje preduzimaju nadležne institucije Republike Srbije u okviru sistema azila, prevencije i suzbijanja diskriminisanja migranata.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

"Iako je žarište migracione krize u zemljama Evropske unije, Srbija je demonstrirala najveću efikasnost u tretmanu migranata u regionu, što Amnesti internešnal, kao međunarodna nevladina organizacija koja štiti ljudska prava, posebno vrednuje", poručila je Van Gulik.

Nikolić je istakao da je Vlada Srbije odlučna da se prema izbeglim osobama i migrantima odnosi kao dobar domaćin.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova i druge nadležne institucije Vlade Republike Srbije pomažu ovim ljudima da pronađu svoj put ka boljoj budućnosti, poštujući zakone Republike Srbije i njihova ljudska prava“, rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track