EKONOMISTA MILAN KOVAČEVIĆ: Nema logike što je "Er Srbija" odustala od reklamiranja u Kuriru
Foto: Fonet/Medija Centar

Reakcija

EKONOMISTA MILAN KOVAČEVIĆ: Nema logike što je "Er Srbija" odustala od reklamiranja u Kuriru

Društvo -
Poznati stručnjak za strana ulaganja ne isključuje mogućnost da neko vrši politički pritisak na naš list zbog nedavnog preuzimanja "Politike"

Ekonomski analitičar Milan Kovačević kaže za Kurir da mu je teško naći objašnjenje zbog čega bi Er Srbija odustala od reklamiranja u dnevnom listu i na portalu Kurira, s obzirom na visoku čitanost oba medija.

- Ne znam šta bi to moglo biti. Može biti da oni samo hoće da koncentrišu oglase kod nekog drugog. Ali bi i to trebalo kažnjavati jer postoje institucije za odbranu konkurencije - kaže Kovačević, koji je objasnio da se ne može jednostavno samo prebaciti određena količina oglasa na nekoga, a da se pritom neko drugi izbaci iako se radi o visokotiražnom listu ili portalu.

Kovačević ne isključuje da se radi i o političkom uticaju zbog nedavnog preuzimanja dela lista "Politika" od strane Adria medija grupe, koja izdaje i Kurir.

- Pretpostavljam da vi sumnjate da je to zbog vašeg odnosa prema Politici, ali ne znam zašto bi se Emirati tome priključili - rekao je on dodavši da u "Er Srbiji" država praktično ima manje pravo upravljanja u odnosu na "Etihad".

- Meni bi logičnije bilo da su to uradili da bi više oglasa dali kod nekoga drugoga. Ali ni to ne razumem, kao ni dve direktorke u Politici, gde je jedna imenovana od ruske strane a druga od AD Politike u kojoj je država većinski vlasnik - rekao je Kovačević.

(R.Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track