HITNA POMOĆ: MUP dobija 300.000 dolara pomoći za migrante
Foto: MUP

Sastanak u Ženevi

HITNA POMOĆ: MUP dobija 300.000 dolara pomoći za migrante

Društvo -
Sving je to ponudio na sastanku sa državnim sektetarom u MUP-u Srbije Aleksandrom Nikolićem u Ženevi. On je, takodje, izrazio razumevanje za sve poteškoće sa kojima se susreću institucije Srbije u svakodnevnom radu sa velikim brojem izbeglica

BEOGRAD - Generalni direktor Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Vilijem Sving ponudio je danas MUP-u Srbije 300.000 dolara pomoći za hitne potrebe pripadnika policije koji se na terenu bave migrantnima sa Bliskog istoka i iz Afrike, saopšteno je.

Generalni direktor te organizacije je prihvatio poziv državnog sekretara da poseti Srbiju i potvrdio posetu u toku iduće godine. Nikolić je pohvalio rad i zalaganje kancelarije IOM-a u Beogradu, kao i njenu konstantnu podršku i pomoć u radu sa pripadnicima policije Srbije na celoj teritoriji, a naročito u Preševu i na granici sa Makedonijom.

Delegacija MUP koju predvodi državni sekretar Aleksandar Nikolić, učestvuje na visokoj konferenciji IOM posvećenoj migrantima i gradovima, na kojoj prisustvuju predstavnici 157 država članica ove međunarodne organizacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track