ZAJEDNIČKA ODLUČNOST: Vojnici Srbije na obuci u nemačkom centru
Foto: Damir Dervišagić

Vežba Evropske komande Oružanih snaga SAD

ZAJEDNIČKA ODLUČNOST: Vojnici Srbije na obuci u nemačkom centru

Društvo -
Na obuci je 99 pripadnika pešadijske čete 21. pešadijskog bataljona Druge brigade, zajedno sa 4.500 vojnika iz Albanije, Bugarske, Gruzije, Litvanije, Nemačke, Norveške, Rumunije, SAD, Slovenije, Francuske, Holandije i Crne Gore

BEOGRAD - Pripadnici Vojske Srbije, Druge brigade Kopnene vojske, nalaze se već nekoliko dana u centru za obuku Hoenfels u Nemačkoj gde se pripremaju za realizaciju vežbe "Zajednička odlučnost V", saopštila je Vojska Srbije (VS).

Na obuci je 99 pripadnika pešadijske čete 21. pešadijskog bataljona Druge brigade, zajedno sa 4.500 vojnika iz Albanije, Bugarske, Gruzije, Litvanije, Nemačke, Norveške, Rumunije, SAD, Slovenije, Francuske, Holandije i Crne Gore.

Vežbu organizuje Evropska komanda Oružanih snaga SAD, u cilju unapređenja interoperabilnosti i međusobnog razumevanja pripadnika kopnenih vojski u realizaciji operacija u multinacionalnom okruženju. Inače, jedinice Kopnene vojske obučavaju se u tom multinacionalnom centru od 2011. godine, a ovo je četvrta vežba na kojoj učestvuju pripadnici 21. pešadijskog bataljona, objavila je VS na svom sajtu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track