SZO ZAPALILA DRUŠTVENE MREŽE: Pravda za slaninicu i kobasice!
Foto: Facebook

Kad već pušim k'o Turčin, mogu i da jedem k'o Srbin!

SZO ZAPALILA DRUŠTVENE MREŽE: Pravda za slaninicu i kobasice!

Društvo -
Vest da kobasice i slanina izazivaju rak, podigla je veliku prašinu na "Fejsbuku" i "Tviteru" gde ćete naći pregršt duhovitih, ali i zabrinutih komentara i fotografija

Nov izveštaj Svetske zdravstvene organizacije da je crveno meso, tačnije industrijske prerađevine, opasno po zdravlje poput cigareta ili azbesta jer izazivau rak, potreslo je sve ljubitelje mesa, koji su odmah krenuli u protivkampanju.

Naime, na društvnim mrežama pojavio se čak i simbol "pravda za slaninicu" u vidu lista slanine uvijenog tako da formira znak za borbu protiv raka.

Naravno, odmah su se javili i teoretičari zavere, pa sumnjaju da je nova zdravstvena mera zapravo "zavera protiv Srba"

Fotografije mesnih proizvoda, ali i prasića i svinja se sve češće šeruju, a sve je više komentara i šala na račun "zabrane konzumacije crvenog mesa i roštilja"

Od poznatih ličnosti, na "Tviteru" je najglasnija Mirjana Bobić koja već duže vreme insistira na tome da nam iz sveta stižu loše preporuke, posebno kada je ishrana i zdravlje u pitanju:

Novo pakovanje za 2016.

Posted by Uroš Bogdanović Show on Tuesday, 27 October 2015

Neki su u ovoj vesti pronašli inspiraciju da napišu satiričnu izmišljenu vest:

"Beogradska policija je tokom akcije zaplene čvaraka uhapsila 35 lica, među kojima su preprodavci ali i korisnici ove zabranjene supstance, stoji u saopstenju Ministarstva unutrasnjih dela. Policija je zaplenila 350 grama duvan čvaraka te 20 grama krupnih sremskih čvaraka, te izvesnu količinu masnih kesa što ukazuje na to da je ova zabranjena supstanca pojedena ili preprodana pre hapšenja. U akciji pod imenom "Kolenica", policija je nakon visemesečnog praćenja i rada sa doušnicima uspela da locira i mesto na kome su se proizvodili čvarci, te gajile, ubijale i termicki obrađivale svinje što je zabranjeno od 2015, stoji u saopštenju. Istraga se nastavlja. Od početka godine u Srbiji je uhapšeno više od 2.000 lica koja su konzumirala ne samo termički obrađeno meso, već i čvarke, svarglu, krvavicu i druge supstance. Svi uhapseni u akciji "Kolenica" će u naredna 24 sata biti poslati na obaveznu sedmogodišnju terapiju odvikavanja."

Duvan je kancerogen. Čvarci su kancerogeni. Od duvan čvaraka se riknjava 100%Jedite GMOvna

Posted by Uroš Bogdanović Show on Tuesday, 27 October 2015

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track