INFEKCIJA U BOLNICI: Smenjen direktor Marko Ilić
Foto: Zorana Jevtic

Propust

INFEKCIJA U BOLNICI: Smenjen direktor Marko Ilić

Društvo -
Ministar zdravlja ovlastio je infektologa Mijomira Pelemiša da preuzme dužnost kontrole rada zaposlenih u Opštoj bolnici Ćuprija, kao i da obavlja nadzor nad merama koje se sprovode na osnovu zatečenog stanja u navedenoj zdravstvenoj ustanovi, a do izbora novog rukovodioca

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar doneo je odluku o smeni vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Ćupriji Marka Ilića zbog propusta u radu i organizaciji rada koje su dovele do pojave infekcije u toj zdravstvenoj ustanovi, saopštilo je danas resorno Ministarstvo.

"Ministar zdravlja ovlastio je infektologa Mijomira Pelemiša da preuzme dužnost kontrole rada zaposlenih u Opštoj bolnici Ćuprija, kao i da obavlja nadzor nad merama koje se sprovode na osnovu zatečenog stanja u navedenoj zdravstvenoj ustanovi, a do izbora novog rukovodioca", navodi se u saopštenju.

Mediji su ranije pisali da je u bolnici Ćupriji registrovano više slučajeva zaraze bakterijom klostridija. Ministarstvo zdravlja saopštilo je ranije da je naložilo inspekcijskim službama da obave nadzor i izveste nadležne službe o rezultatima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track